Vairāk nekā 80 ceļu posmos valstī tiek veikti remontdarbi; jārēķinās ar apgrūtinātu satiksmi

© Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency

Latvijas teritorijā tiek veikti būvdarbi vairāk nekā 80 valsts ceļu posmos, tāpēc autovadītājiem ir jārēķinās ar apgrūtinātu satiksmi, informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Nedēļas nogalē, dodoties ārpus Rīgas, jārēķinās ar lēnāku satiksmi Saulkrastu un Jūrmalas virzienā. Saulkrastu apvedceļa (A1) remontdarbu posma izbraukšana var prasīt stundu. Uz Saulkrastu apvedceļa, braucot Rīgas virzienā, līdz pat nedēļas nogalei satiksmei ir slēgta nobrauktuve uz Rīgas ielu Saulkrastos (V101) un iebraukšana Saulkrastos organizēta pa autoceļu Saulkrasti-Ragana (P6).

Uz Jelgavas šosejas (A8) posmā no Jaunolaines līdz tiltam pār Misu satiksme tiek organizēta pa Jelgavas virziena brauktuvi pa vienai joslai katrā virzienā. Remonta posmā jāplāno papildu laiku ceļam līdz pat 40 minūtēm.

Uz reģionālajiem autoceļiem visvairāk luksoforu posmu - astoņi - ir uz autoceļa Pūri-Auce-Grīvaiši (P96) posmā no krustojuma ar autoceļu Jelgava-Dobele-Annenieki (P97) līdz krustojumam ar autoceļu Dobele-Krimūnas-Zaļenieki (V1098). Četri luksoforu posmi ir uz autoceļa Ventspils-Kuldīga-Saldus (P108) 20 kilometru garā posmā no Ventspils Kuldīgas virzienā. Abu šo remonta posmu izbraukšanai jārēķinās ar stundu.

Uz autoceļa Inciems-Sigulda-Ķegums (P8) posmā no dzelzceļa pārbrauktuves Siguldā līdz Jūdažiem ierīkots viens luksoforu posms un ātruma ierobežojumi, uz autoceļa Inčukalns-Ropaži-Ikšķile (P10) posmā no Tīnūžiem līdz Ikšķilei ir trīs luksoforu posmi un ātruma ierobežojums.

Uz autoceļa Cēsis-Vecpiebalga-Madona (P30) posmā no Vecpiebalgas līdz Inķēnkalnam satiksmi trijos posmos regulē ar luksoforiem, tāpat ieviesti ātruma ierobežojumi, līdz ar to posms prasa nepilnu pusstundu ceļā. Uz autoceļa Krāslava-Preiļi-Madona (P62) posmā no Mētrienas līdz Lazdonai nodrošināts viens luksoforu posms un ātruma ierobežojums, kas prasa pusstunda ceļā. Tāpat divi luksoforu posmi un ātruma ierobežojumi ieviesti uz autoceļa Ķekava-Skaistkalne (P89) posmā Baldones novadā, kas prasa nepilnu pusstunda ceļā. Savukārt uz autoceļa Talsi-Dundaga-Mazirbe (P125) no pagrieziena uz Valdemārpili (P126) līdz Cīruļiem ir viens luksoforu posms un ātruma ierobežojums, līdz ar to posms prasa nepilnu pusstundu ceļā.

Svarīgākais