Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Laika prognoze nedēļas nogalei; nākamnedēļ siltums atgriežas

© Pixabay

Tuvākajās dienās bieži gaidāms lietus, daudzviet iespējams arī pērkona negaiss, dažviet arī brāzmains vējš. Pirmdien valsts teritorijā ieplūdīs arī siltāka gaisa masa, tāpēc gaisa temperatūra nākamajā nedēļā diennakts gaišajās stundās daudzviet būs +20…+25° robežās, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Piektdien gaidāms mainīgs mākoņu daudzums, atsevišķos rajonos līs, dažviet iespējams arī pērkona negaiss. Dienas gaitā Latvijai no rietumiem pietuvosies plaša nokrišņu zona, lielākajai daļai valsts teritorijas nesot lietu, kas dažviet mitēsies vien sestdien, bet piekrastes rajonos lietus laikā pūtīs arī brāzmains dienvidrietumu vējš, vietām sasniedzot 15-16 m/s. Dienā gaisa temperatūra pieturēsies +17…+20°, bet naktī uz pirmdienu +12…+16° robežās.

Arī sestdien daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus, vietām pērkona negaisa laikā līs spēcīgi, tomēr, lietum rimstoties, mākoņi izklīdīs, un vakarā daudzviet debesis būs skaidras. Gaisa temperatūra dienā būs par kādu grādu augstāka kā piektdien, tomēr naktī uz svētdienu gaiss atdzisīs līdz +9…+14°. Svētdien laika apstākļus Latvijā noteiks anticiklons, tāpēc nokrišņi netiek prognozēti, un, lai arī mākoņu daudzums būs mainīgs, saulē gaiss iesils līdz +19…+23°.

Darba nedēļas sākumā, dienvidos esošā ciklona ietekmē, Latvijā ieplūdīs siltāks gaiss, līdzi atnesot arī nokrišņus, tāpēc gan pirmdien, gan otrdien daudzviet gaidāmi pērkona negaisi un ilgstošs lietus. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu puses vējš, un diennakts gaišajās stundās gaisa temperatūra daudzviet sasniegs +19…+25°, bet naktī no pirmdienas uz otrdienu termometra stabiņš nenoslīdēs zem +15° atzīmes.

Arī darba nedēļas vidus gaidāms silts. Neskatoties uz to, ka debesis klās mākoņi, trešdien lietus netiek prognozēts līdz pat vēlam vakaram, kad no rietumiem pietuvosies kārtējā nokrišņu zona, kas ceturtdienas gaitā šķērsos Latvijas teritoriju. Gan trešdien, gan ceturtdien gaisa temperatūra lielākoties būs +20…+25° robežās.