Aicina piedalīties aptaujā, vai Covid-19 ietekmējusi arī Latvijas sabiedrības sociālo atbildību

© Nora Krevnera/F64

Biedrība "Latvijas Pilsoniskā alianse" aicina iedzīvotājus, biznesa sektora pārstāvjus un nevalstiskās organizācijas izpildīt aptaujas, lai noskaidrotu, kā Covid-19 radītā krīze ietekmējusi pilsonisko sabiedrību un iedzīvotāju ziedošanas paradumus, pavēstīja biedrības pārstāve Anita Urkauska.

Viņa skaidroja, ka Covid-19 izraisītā krīze ir mainījusi dažādus sabiedrības paradumus un krīzes laiks ikvienam licis pārvērtēt prioritātes, tai skaitā pārskatīt savus tēriņus un iesaistīšanos publiskās aktivitātēs.

Tas tiešā veidā ietekmējot arī ziedošanas paradumus - finansiālā, brīvprātīgā darba un cita veida sociālo aktivitāšu veidā.

Urkauska norādīja, ka "Latvijas Pilsoniskā alianse" kopā ar projekta partneriem izveidojusi anonīmu aptauju, ar kuras palīdzību noskaidros iedzīvotāju un uzņēmumu paradumus, ziedojot ne tikai finanšu līdzekļus, bet arī laiku un darbu, kā arī tiks noskaidrots, vai Covid-19 radītā krīze ir veicinājusi paradumu maiņas.

Vienlaikus aptauju rezultātā biedrība plāno noskaidrot pilsoniskās sabiedrības organizāciju vērtējumu par līdzšinējo atbalstu no sabiedrības un uzņēmējiem, un kā to ietekmējusi krīze.

Ir izveidotas aptaujas trīs dažādām mērķa grupām - iedzīvotājiem, biznesa sektora pārstāvjiem, un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem.

Izanalizējot aptaujas datus, tiks meklētas arī atbildes uz jautājumu, kā radīt labvēlīgus priekšnosacījumus sabiedrības vēlmei ieguldīt savu resursus sabiedriskam labumam gan krīzes apstākļos, tā arī ikdienā.

Urkauska uzsvēra, ka iedzīvotāju aptaujas kopīgi izstrādājuši projekta "Palielināt iedzīvotāju ieguldījumu ilgtspējīgā pilsoniskajā sabiedrībā Baltijas jūras reģionā" partneri - "Latvijas Pilsoniskā alianse", "NENO" no Igaunijas un labdarības organizācija "Giva Sverige" no Zviedrijas. Aptaujas tikšot veiktas visās iesaistītajās dalībvalstīs.

Latvijā

Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis šogad septembra beigās bija 5,1% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,2 procentpunktiem mazāk nekā augusta beigās, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) publiskotā informācija.

Svarīgākais