Vēsturiski zemākais iedzīvotāju īpatsvars par iespējamu uzskata musulmaņu sarīkotu teroraktu Latvijā

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Arvien mazāk iedzīvotāju par ticamu uzskata iespēju musulmaņu teroristiem Latvijā sarīkot teroraktu, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.

Šogad maijā veiktajā aptaujā iedzīvotājiem tika lūgts vērtēt, cik ticama, viņuprāt, ir iespēja, ka musulmaņu teroristi arī Latvijā varētu sarīkot terora aktus. Šogad vairākums aptaujāto atzina, ka kopumā šāda iespēja nav ticama. 45% respondentu atzina, ka, viņuprāt, šāda iespēja ir drīzāk neticama, savukārt vēl 21% aptaujāto pārliecināti, ka šāds scenārijs ir pilnīgi neticams.

Pretēju viedokli aptaujā pauda 27% aptaujāto, kuri uzskata, ka kopumā minētā iespēja ir ticama - 21% iedzīvotāju uzskata, ka tas ir drīzāk ticami, bet vēl 6% - ka tas ir pilnīgi ticami.

Šogad fiksētais rādītājs ir aptaujas veikšanas vēsturē zemākais, to iedzīvotāju īpatsvaram, kas netic musulmaņu teroristu sarīkota terorakta iespējamībai Latvijā, palielinoties jau piekto gadu pēc kārtas.

Minētajam scenārijam ticošu iedzīvotāju īpatsvars krasi pieauga 2016.gadā, kad Eiropā notikuši vairāki šādi terorakti, tomēr nākamajos gados bažas par to iedzīvotāju vidū mazinājušās.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.