Latvijas iedzīvotāji nosaukuši, viņuprāt, kvalitatīvākos pārtikas produktus veikalos

© Aigars Eglīte/F64 Photo Agency

Latvijas iedzīvotāju vērtējumā kvalitatīvākie produkti veikalos ir maize un piens, pavēstīja mazumtirgotāja "Maxima Latvija" pārstāvji, atsaucoties uz "Maxima mazumtirdzniecības kompasa" pētījuma datiem.

Pēc aptaujas datiem, 71,5% iedzīvotāju maizes kvalitāti vērtē kā augstu, bet piena produktu kvalitāti augsti vērtē 71,1% respondentu. Vienlaikus 62% respondentu kā labu novērtējuši svaigās konditorejas, piemēram, smalkmaizīšu un kruasānu kvalitāti, turklāt teju 15% piešķīruši tai augstāko vērtējumu.

Vērtējot piena produktu kvalitāti, 44% respondentu norādījuši, ka lielāku uzmanību pievērš sastāvam un izejvielām, savukārt 31% svarīga ir arī produkta izcelsmes valsts. Maizes novērtējumā lielu lomu spēlē arī smarža - kuru kā kvalitātes noteicošu faktoru minējuši 31,3% respondentu.

Jaunieši biežāk nekā citu vecuma grupu pārstāvji ar augstāko vērtējumu novērtējuši maizi, svaigo gaļu, augļus un dārzeņus, kamēr vidējā vecuma iedzīvotāji biežāk augstāko vērtējumu snieguši piena produktiem.

LETA jau ziņoja, ka "Maxima Latvija" pagājušajā gadā strādāja ar 836,727 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,7% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 25,5% un bija 27,496 miljoni eiro.

Kompānija "Maxima Latvija" reģistrēta 2000.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētais uzņēmums "Lincoln Land Erste", bet patiesais labuma guvējs ir Nerijs Numavičs. Uzņēmums ir daļa no holdinga kompānijas "Maxima Grupe".

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais