Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Uzzini, kur jārēķinās ar lielākajiem sastrēgumiem, pilsētniekiem dodoties vasaras atpūtā

© Romāns Kokšarovs/F64

Līdz ar vasarīgā laika atgriešanos un ceļu remontdarbiem nedēļas nogalē jārēķinās ar palēninātu satiksmi, dodoties ārpus Rīgas, brīdina "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Uz Rīgas apvedceļa, uz tilta pār Mazo Juglu, norit remontdarbi un satiksme ar luksoforiem vai satiksmes regulētājiem tiek organizēta pa vienu joslu. LVC aicina autovadītājus iespēju robežās izvēlēties citus braukšanas maršrutus. Arī uz Rīgas apvedceļa pārvada pār Daugavpils šoseju satiksme tiek organizēta pa vienu joslu ar priekšrocības zīmēm.

Uz Jūrmalas šosejas satiksme Jūrmalas virzienā notiek pa vienu platu joslu un, iespējams, nedēļas nogalē tā var būt lēnāka. Jūrmalas apmeklējumam LVC aicina izmantot vilcienu vai arī caurlaides iegādāties tīmeklī.

Tallinas šosejas Saulkrastu apvedceļa izbraukšana var prasīt pat stundu, jo tur trīs posmi ir regulēti ar luksoforiem un divi citi ar priekšrocības ceļa zīmēm. Vēl šodien Rīgas virzienā satiksmei būs slēgta nobrauktuve uz autoceļu Saulkrasti-Sēja un arī nobrauktuve no autoceļa Rīgas virzienā.

Uz Jelgavas šosejas posmā no Jaunolaines līdz tiltam pār Misu satiksme tiek organizēta pa Jelgavas virziena brauktuvi pa vienai joslai katrā virzienā. Remonta posms prasa ceļā pavadīt pusstundu vai pat vairāk.

Būvdarbi valsts ceļu tīklā patlaban notiek vairāk nekā 60 ceļu posmos, tāpēc LVC aicina autovadītājus rēķināties ar satiksmes ierobežojumiem, kā arī ievērot visus ierobežojumus un luksoforu signālus būvdarbu posmos.

Remontdarbi šajās dienās sākušies uz autoceļa Valka-Rūjiena, posmā no Ērģemes līdz Vēveriem, uz autoceļa Preiļi-Madona, no Mētrienas līdz Lazdonai Madonas novadā, uz autoceļa Jelgava- Auce darbi tagad notiek divos līdzās esošos posmos - no Dorupes līdz pat Penkulei ir kopumā septiņi luksoforu posmi un jāpavada vairāk nekā stunda ceļā, uz autoceļa Kandava- Saldus pirms Remtes un uz autoceļa Skrunda-Aizpute, posmā no Kazdangas līdz Aizputei.