Trīs pašvaldības saņems pirmos skolēnu autobusus

Trešdien, 29. septembrī, un ceturtdien, 30. septembrī, Latvijas – Šveices sadarbības programmas līdzfinansētā projekta „Pašvaldību aktivitāšu īstenošana, lai nodrošinātu skolēnu pārvadāšanu un ar to saistītos atbalsta pasākumus” ietvaros pirmos skolēnu autobusus saņems trīs Latvijas pašvaldības – Grobiņa, Talsi un Madona.

Pašvaldības vadība saņems pa vienam Mercedes-Benz Sprinter 516 CDI autobusam, kurā ir 19 pasažieru vietas. Autobusu piegādi nodrošina SIA Domenikss.

Svinīgais pasākums un autobusa nodošana Grobiņas novada domes pārstāvjiem notiks trešdien, 29. septembrī, plkst. 10:00 pie novada domes (adrese: Lielā iela 7, Grobiņa). Savukārt plkst. 13:30 pie Tautas nama (adrese: Lielā iela 19/21, Talsi) jaunais Mercedes-Benz skolēnu autobuss svinīgi tiks nodots Talsu novada domes vadībai. Pasākumos piedalīsies Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre Dagnija Staķe, Valsts reģionālās attīstības aģentūras direktors Māris Krastiņš, Šveices Konfederācijas vēstniecības Latvijā pārstāvji, kā arī Domenikss pārstāvji.

Savukārt pirmais Mercedes-Benz skolēnu autobuss uz Madonas novadu ceļos ceturtdien, 30. septembrī, kad svinīgā pasākumā Kalsnavas pamatskolā (Vesetas iela 6, Jaunkalsnava, Kalsnavas pagasts, Madonas novads), tas tiks nodots pašvaldības vadībai. Plānots, ka, jau sākot ar 1. oktobri, Kalsnavas pamatskolas skolēni uz mācībām skolā un atpakaļ uz mājām tiks pārvadāti ar jauno Mercedes-Benz Sprinter skolēnu autobusu.

“Visi Domenikss piegādātie autobusi tiek ražoti Mercedes-Benz rūpnīcā Vācijā, savukārt autobusu aprīkošana tiek veikta tepat Latvijā. To nodrošina šajā jomā pieredzējis un atzīts uzņēmums SIA Universāls LTD, ar kuru mums jau daudzus gadus izveidojusies laba un produktīva sadarbība. Iespēja veikt skolēnu autobusu aprīkošanu tepat Latvijā sniedz ne tikai gandarījumu par paveikto, bet arī ieguldījumu mūsu valsts ekonomikā,” norāda SIA Domenikss direktors Viktors Troicins.

Atbilstoši iepirkuma rezultātiem SIA Domenikss 27 pašvaldības nodrošinās ar 37 Mercedes-Benz Sprinter 516 CDI autobusiem, kuros ir 19 pasažieru sēdvietas un viena autobusa cena ir 34 223,08 latu, ieskaitot PVN, un 35 pašvaldībām Domenikss piegādās 42 Mercedes-Benz Intouro autobusus, kuros ir 40 sēdvietas un viena autobusa cena ir 136 779,73 latu, ieskaitot PVN.

Latvijā

Latvijā faktiskā bezdarba līmenis šogad augusta beigās, tāpat kā mēnesi iepriekš, bija 6,8%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes darbaspēka apsekojuma dati.

Svarīgākais