Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Lietuvā Covid-19 konstatēts tūristam, kas atgriezies no Spānijas caur Rīgas lidostu

© Ģirts Ozoliņš/F64

Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar koronavīrusu konstatēta vienam cilvēkam, un tas ir tūrists, kurš atgriezies no Spānijas caur Rīgas lidostu, otrdien paziņoja Lietuvas Nacionālais sabiedrības veselības dienests.

"Tas tika diagnosticēts Viļņas apriņķī. Šis cilvēks kā tūrists devās uz Barselonu no 3. līdz 9.jūlijam," ziņu aģentūrai BNS teica Nacionālā sabiedrības veselības centra Viļņas departamenta direktore Rolanda Liņģiene.

No Barselonas uz Viļņu viņš lidojis caur Rīgu.

"Lidojuma laikā viņam parādījās slimības pirmie simptomi - viņa ķermeņa temperatūra paaugstinājās (..), viņam bija iesnas un klepus," sacīja Liņģiene.

Viņa teica, ka tūrists valkājis masku, taču par simptomiem viņš lidmašīnas apkalpi nav informējis "tikai viņam saprotamu iemeslu dēļ".

No Viļņas lidostas viņš devies mājās ar savu automobili un patlaban atrodas pašizolācijā, piebilda Liņģiene.

Viņa norādīja, ka sabiedrības veselības speciālisti pašlaik cenšas noskaidrot pārējos pasažierus, kuri varētu būt kontaktējušies ar inficēto tūristu.

Jau zīnots, ka Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta vienam cilvēkam, līdz ar to kopējais inficēto skaits pieaudzis līdz 1875.

Ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19 Lietuvā miruši 79 cilvēki, bet vēl 12 ar šo vīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits. Pagājušajā diennaktī slimība nav prasījusi jaunus upurus.