Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Cimdars apsver iespēju iesaistīties politikā

© Dmitrijs Suļžics/F64

Bijušais Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars apsver iespēju iesaistīties politikā, lai sniegtu pienesumu atbilstoši savai pieredzei valsts pārvaldē.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Cimdars, viņš ar vairākiem politiskajiem spēkiem ir pārrunājis iespēju kandidēt Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās 29.augustā. Gala lēmumu, vai startēt šajās vēlēšanās, paredzēts pieņemt līdz kandidātu sarakstu pieņemšanas beigām 20.jūlijā, norādīja bijušais CVK priekšsēdētājs.

Cimdars norādīja, ka par iespējamo sadarbību runājis ar dažādiem savstarpējiem politiskajiem konkurentiem gan pēc viņa paša, gan pēc attiecīgo partiju iniciatīvas. Vaicāts par iespēju startēt 2022.gadā paredzētajās Saeimas vēlēšanās, viņš norādīja, ka apspriesta iespējamā sadarbība arī ilgtermiņā. Bijušais CVK priekšsēdētājs atturējās nosaukt konkrētas partijas, ar kurām notikušas sarunas.

Vaicāts par motivāciju iešanai politikā, Cimdars norādīja uz savu pieredzi valsts pārvaldes darbā, tāpēc viņš ar savu darbību lielāku atdevi var sniegt tieši politiskajā procesā salīdzinājumā ar citām darbības sfērām.

Kā ziņots, šodien sākas kandidātu sarakstu iesniegšana Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām.