Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Rosina lidostā ieviest visu iebraucēju kontroli cīņai pret Covid-19

© f64

Lai Latvijā sekmīgā cīnītos pret Covid-19 izplatīšanos, Rīgas lidostā būtu jāievieš visu iebraucēju kontrole, šādu viedokli šorīt Latvijas Radio pauda Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols (VL-TB/LNNK).

Kols atzina, ka pašlaik caur citām Eiropas Savienības (ES) valstīm Latvijā var iekļūt un iekļūst cilvēki no Covid-19 tā sauktā "sarkanā saraksta" valstīm, un mūsu valsts struktūru pārstāvji par tām neuzzina.

Kola pārstāvētā apvienība "Visu Latvijai" -"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK uzskata, ka lidostā būtu jāpārbauda visu iebraucošo cilvēku pases, lai redzētu, vai viņi caur citām ES valstīm neiebrauc no "sarkanā saraksta" valstīm. Visiem iebraucējiem būtu jāaizpilda anketas, pēc kurām iekšlietu dienesti pieskatītu, vai viņi ievēro Covid-19 kontrolei Latvijā ieviestās prasības.

Politiķis atzīmēja, ka par priekšlikumiem iebraucošo cilvēku kontrolei šodien lems valdība.

Saeimas deputāta vērtējumā, Latvijas robežas tika atvērtas nedaudz par strauju, kā rezultātā no Covid-19 augsta riska valstīm iebraukuši inficēti cilvēki. Viņš uzsvēra, ka robežu kontrole ir diezgan izšķiroša cīņā pret Covid-19 izplatību.

Kā ziņots, Ministru kabinets šodien plāno lemt par uzturēšanās atļauju vai vīzu ierobežojumiem Covid-19 apstākļos.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) informēja, ka, ņemot vērā Covid-19 izplatības pieauguma riskus, otrdien valdības sēdē no atbildīgiem ministriem viņš sagaida priekšlikumus pastiprinātai un daudz stingrākai pašizolācijas kontrolei iebraucējiem no valstīm ar augstu infekcijas izplatību.