Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

"airBaltic" parakstījis vienošanos ar "Icelandair" par sadarbības lidojumiem

© Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" parakstījusi vienošanos par sadarbības lidojumiem ar Islandes aviokompāniju "Icelandair", informēja "airBaltic" pārstāve Alise Briede.

Viņa norādīja, ka vienošanās lidsabiedrībām atver jaunus tirgus, ļaujot tām caur saviem maršrutu tīkliem kopīgi pārdot un izsniegt lidmašīnu biļetes. "airBaltic" klientiem būs iespēja ērtāk sasniegt Islandi un Ziemeļameriku, savukārt "Icelandair" pasažieri varēs iegādāties biļetes uz vairākiem "airBaltic" galamērķiem Baltijā un tālāk.

"Mēs esam priecīgi pievienot vēl vienu spēcīgu partneri - "Icelandair" - mūsu jau esošajam sadarbības lidsabiedrību tīklam. Mūsu spēcīgais partneru tīkls ļauj mums vēl vairāk uzlabot Baltijas valstu savienojamību," pauda "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss.

Savukārt "Icelandair Group" prezidents un izpilddirektors Bogi Nils Bogasons uzsvēra, ka, savienojot abu lidsabiedrību tīklus, "Icelandair" saviem pasažieriem piedāvās plašākas ceļošanas iespējas uz Baltiju un Austrumeiropu, savukārt "airBaltic" klientiem tiks nodrošināti savienojumi ar Islandi un dažādiem galamērķiem Ziemeļamerikā. Turklāt ceļotāji varēs uzkavēties Islandē.

Pašreiz "airBaltic" veic tiešos lidojumus no Rīgas uz dažādiem Eiropas biznesa centriem un uz vairākiem iecienītiem atpūtas galamērķiem. Līdz 2020.gada augusta beigām "airBaltic" no Baltijas piedāvās 69 maršrutos.

Jau ziņots, ka "airBaltic" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 503,281 miljons eiro, kas ir par 23,1% vairāk nekā 2018.gadā, taču kompānija cieta zaudējumus 7,729 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš. Aviokompānija prognozē, ka šogad tās apgrozījums būs mazāks nekā 200 miljoni eiro.

Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.