Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Covid-19 uzliesmojums pagaidām neliek mainīt plānus, ka septembrī mācības atsāksies klātienē

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Covid-19 inficēšanās skaita pieaugums pagājušajā nedēļā pagaidām neliek mainīt plānus, ka nākamais mācību gads izglītības iestādēs atsāksies klātienē, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Ministre uzsver, ka situācija ir mainīga, un strauja inficēšanās skaita pieauguma dēļ plānus varētu pārskatīt, bet pagaidām viņa ir cerību pilna, ka skolēni septembrī varēs skolu apmeklēt klātienē.

"Jūlija beigās Izglītības un zinātnes ministrija sniegs plašāku skaidrojumu par to, kā tiks organizēts mācību process jaunajā mācību gadā," piebilda Viņķele un paskaidroja, ka valdība situāciju izvērtē diezgan nopietni un nepieciešamos ierobežojumus nosaka, ņemot vērā epidemiologu atklāto un analizēto vērtējumu. "Uzliesmojumu gadījumos mēs lūkojamies, kā, tas ir noticis, nevis piegriežam skrūves pa visu laukumu," sacīja ministre.

Aizvadītās nedēļas uzliesmojumu Viņķele raksturoja īsi sacīdama, ka Covid-19 diemžēl tepat vien esot. "Līdz vakcīnas pieejamībai Latvijā tā arī rīkosies, proti, mazinās ierobežojumus, tad vērtēsim, kādi būs rezultāti, ja būs nepieciešams, tad ierobežojumus atkal atjaunosim, bet tieši tik daudz, cik tajā brīdī būs nepieciešams," stāstīja Viņķele.

Ministre skaidroja, ka aizvadītajā nedēļā atklātie saslimšanas gadījumi ir saistīti ar sabiedriskā sēdināšanas vietu apmeklējumu - divi gadījumi Rīgā un viens gadījums Liepājā, tieši tāpēc arī pastiprināti ierobežojumi šajā nozarē un saīsināti restorānu un kafejnīcu darba laiki, jo epidemiologu izmeklēšanas liecināja, ka tieši pēc pusnakts cilvēki sāk pārvietoties no viena iestādījuma uz otru.