Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Covid-19 Latvijā: nākamnedēļ varētu nākties atgriezties pie stingrākiem ierobežojumiem

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Ja izmeklējot šīs nedēļas jaunos Covid-19 saslimšanas gadījumus, vairākiem no tiem nebūs izsekojams infekcijas avots, visticamāk, būs jāatgriežas pie stingrākiem ierobežojumiem nākošajā nedēļā, informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Ja ar Covid-19 inficēto iedzīvotāju skaits pieaugs, valdība lems par esošo ierobežojošo pasākumu pastiprināšanu, aģentūrai LETA norādīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Viņa pauda, ka epidemiologi patlaban veic nepieciešamos darbus saistībā ar šīs nedēļas jaunajiem konstatētajiem Covid-19 saslimšanas gadījumiem, tostarp nosakot kontaktpersonas.

"Ja saslimstības līmenis pieaugs, lai ierobežotu vīrusa turpmāku izplatību valstī, valdība lems par ierobežojošo pasākumu pastiprināšanu. Jau mazinot ierobežojumus, norādīju, ka tie varētu tikt pārskatīti, ja pieaugs inficēto skaits," brīdināja politiķe.

Ministre skaidroja, ka pašlaik kopā ar nozares pārstāvjiem nepārtraukti tiek veikta situācijas analīze un novērojumi, lai noteiktu tendences.

Viņķele aicina iedzīvotājus izmantot iespēju veikt valsts apmaksātu Covid-19 testu, iepriekš piesakoties, zvanot uz tālruni 8303, kā arī lejupielādēt savā tālrunī lietotni "Apturi Covid".

Trešdien plkst.16 "Zoom" platformā notiks preses brīfings par aktuālo informāciju saistībā ar saslimšanas gadījumu pieaugumu Latvijā, kas novērots pēdējās dienās.

Uz mediju jautājumiem atbildēs Veselības ministrijas Sabiedrības veselības departamenta direktore Santa Līviņa un SPKC Infekcijas slimību uzraudzības un imunizācijas nodaļas vadītāja Elīna Dimiņa.

Kā ziņots, aizvadītajā diennaktī Latvijā veikti 1773 Covid-19 testi, un otro diennakti pēc kārtas reģistrēti septiņi jauni saslimšanas gadījumi.

Šobrīd SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka divi saslimušie, iespējams, saistīti ar iepriekš ziņoto uzliesmojumu privātā paziņu lokā. Šie cilvēki kopā bija apmeklējuši vairākas publiskas vietas, tostarp 27.jūnija vakarā restorānu "Aqua Luna" un 28.jūnija vakarā restorānu "Riviera" Rīgā.

SPKC norāda, ka vēl divi jaunie slimnieki norādījuši apmeklējumu "Aqua Luna", bet saistību ar uzliesmojumu speciālisti vēl skaidro. Savukārt ar vēl trīs saslimušajiem sākta saziņa.

Līdz šim Latvijā ir veikti 162 054 Covid-19 izmeklējumi, saslimusi 1141 persona un 30 mirušas. Savukārt atveseļojušies ir 1008 cilvēki.