Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Ceļotājiem: kādā gadījuma var tikt atcelti šobrīd piedāvātie braucieni uz ārzemēm?

© Saulius Žiūra/F64 Photo Agency

Tūrisma pakalpojumu sniedzēja "Impro Ceļojumi" mājaslapā atrodama informācija par šobrīd aktuālajiem ceļojumu piedāvājumiem. Tajos atrodamas arī tādas valstis kā Rumānija un Bulgārija, kur novērojams salīdzinoši augsts ar Covid-19 saslimušo skaits. Sarunā ar uzņēmuma valdes priekšsēdētāju Vilni Klinoviču skaidrojām, vai došanās uz šī pasaules vietām atcelta netiks.

Sarunā ar portālu nra.lv SIA "Impro ceļojumi" valdes priekšsēdētājs Vilnis Klinovičs stāsta, ka ceļojumi uz valstīm, pēc kuru apmeklēšanas Latvijā jāievēro 14 dienu pašizolācija, visticamāk tiks atcelti. "Līdz mēnesim pirms ceļojuma skatāmies, vai uz šīm valstīm attiecas noteikums par pašizolāciju, un tad tiek pieņemts lēmums par tā atcelšanu."

Runājot par ceļojumiem tepat Latvijā un Baltijas valstīs, V.Klinovičs norāda, ka pieprasījums ir, tomēr jāsaprot, ka ar tiem nopelnīt nevar. Ekonomiski tas esot "piliens jūrā".

Situācija kopumā nozarē nav spīdoša. Proti, ceļotāju grupas ir pustukšas un no biznesa viedokļa viss būtu jātaisa ciet, sarunā neslēpj uzņēmuma vadītājs. Arī ceļotāju šogad ir ļoti maz, jo daudzi šobrīd vispār baidās kaut kur izbraukt. Tiesa, tie kuri ir nolēmuši ceļot ir lietas kursā gan par situāciju konkrētajā valstī, gan drošības prasībām, uzsver "Impro ceļojumi" vadītājs.

Arī prognozēt, kā nozares attīstība virzīsies tuvākā gada laikā, V.Klinovičs izvairās. Ja no nākamā gada pavasara situācija kaut nedaudz uzlabosies, tad var runāt arī par nozares iespējām atlabt.

V.Klinovičs sarunā ar portālu nra.lv neslēpj, ka situācija finansiāli šobrīd ir sliktāka nekā brīdī, kad tika maksāti dīkstāves pabalsti, jo šobrīd darbinieku algas, kā arī citas izmaksas, piemēram, telpu īre utt. ir jāsedz no pašu kabatas, bet finansiāli no iepriekšējo gadu apgrozījuma ir palikuši vien aptuveni 10%.

Atgādinām, ka Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) katru nedēļu atjauno sarakstu ar valstīm, uz kurām šobrīd ceļotājiem nav ieteikts doties. Ar aktuālo informāciju vari iepazīties šeit.