Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Pētījums: 60% iedzīvotāju Latvijā baltmaizi ēd vairākas reizes nedēļā vai katru dienu

© pexels.com

Vairums jeb 60% iedzīvotāju Latvijā baltmaizi ēd vairākas reizes nedēļā vai katru dienu, liecina pētījums*.

Tajā noskaidrojies, ka 34% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju baltmaizi ēd vairākas reizes nedēļā. Savukārt 26% aptaujāto baltmaizi kādā no maltītēm iekļauj katru dienu.

Visvairāk baltmaizi iecienījuši Latgalē - tur baltmaizi katru dienu vai vairākas reizes nedēļā patērē aptuveni 74% iedzīvotāju, savukārt, Zemgalē un Kurzemē 60% iedzīvotāju. Turpretī, nedaudz mazāk baltmaizi ikdienā uzturā iekļauj vidzemnieki - 30% no iedzīvotājiem baltmaizi izvēlas ēst katru dienu vai 24% vairākas reizes nedēļā.

Aptaujas dati rāda, ka baltmaizi visvairāk esam iecienījuši ēst tieši brokastīs - tā atzīst 61% respondentu, savukārt, 19% no aptaujas dalībniekiem atzīst, ka baltmaizi labprāt ēd jebkurā ēdienreizē. Vakariņās baltmaizi visvairāk ir iecienījuši rīdzinieki (12%) un vidzemnieki (11%).

Vakariņu laikā baltmaizi visvairāk nesmādē vīrieši - 11% labprāt redz uz sava vakariņu galda arī baltmaizes šķēli, turpretī sievietes vakariņās baltmaizi iecienījušas retāk - vien 7% no respondentēm.

*Pētījums par baltmaizes ēšanas paradumiem veikts pēc "Fazer Latvija" pasūtījuma, sadarbībā ar pētījumu aģentūru "Norstat". Pētījumā kopumā piedalījušies 500 respondenti no 18-74 gadu vecumam. Pētījums veikts laika posmā no 2020.gada 9.-12.jūnijam.