Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Latvijā

Glābēji steiguši palīgā 4 jūrā iepūstiem SUP braucējiem, bet viņi paši tikuši krastā

© f64

 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki pirmdien Jūrmalā steiguši palīgā četriem jūrā it kā iepūstiem cilvēkiem uz SUP dēļiem, taču atpūtnieki paši veiksmīgi tikuši krastā bez glābēju palīdzības.

Kā aģentūru LETA informēja VUGD preses pārstāve Agrita Vītola, pirmdien VUGD saņēma trauksmainu informāciju, ka Jūrmalā četri cilvēki uz SUP dēļiem ir iepūsti jūras līcī. Šoreiz glābšanas darbus nebija nepieciešams veikt, jo cilvēki bija nokļuvuši krastā pašu spēkiem.

VUGD kārtējo reizi aicina cilvēkus ievērot piesardzību, atpūšoties pie un uz ūdens. Nodarbojoties ar jebkuru no ūdens sporta veidiem vai vizinoties ar laivu, kuteri vai kādu citu peldlīdzekli, papildu drošībai noteikti vajag izmantot glābšanas vestes, mudina VUGD.

Tikmēr Ventspils novadā pirmdien no upes izcelts viens bojāgājis cilvēks, kura mirstīgās atliekas nodotas Valsts policijai precīzai notikušā apstākļu noskaidrošanai.

Šogad kopumā VUGD darbinieki no dažādām Latvijas ūdenstilpēm izcēluši jau 66 cilvēku līķus, kas ir ievērojami vairāk nekā līdzīgā laika periodā pērn, kad līdz 9.jūlijam no ūdenstilpnēm bija izcelti 50 noslīkušie.

VUGD statistika gan neatspoguļo kopējo ūdeņos bojāgājušo cilvēku skaitu, bet tikai tos gadījumus, kuros cilvēka meklēšanai vai izcelšanai ir bijusi nepieciešama glābēju palīdzība.