Bērnu klīniskā universitātes slimnīca svin 110 gadu jubileju

Bērnu klīniskai universitātes slimnīcai šogad aprit 110 gadi un, daloties svētku sajūtā, nākamnedēļ slimnīcā noritēs svētku pasākumi, nra.lv uzzināja slimnīcā.

1. oktobrī no pulksten 12 Rīgas Stradiņa universitātes aulā tiek rīkota zinātniski praktiska konference ar mērķi pārrunāt aktuālos jautājumus bērnu vecuma slimību diagnostikā un ārstēšanā. Konferenci organizē Bērnu slimnīca sadarbībā ar Latvijas Ārstu biedrību un Rīgas Stradiņa universitāti. Konferences veidošanā piedalās visas Bērnu slimnīcas klīnikas, tostarp Bērnu slimību klīnika, Pediatrijas klīnika, Bērnu ķirurģijas klīnika un citas. Šīs pašas dienas vakarā Muzikālā Dizaina Grupa, Eiropas skaņa un Reklāmas centrs pasniegs gaišu, netveramu, bet skaistu dāvanu – izgaismotu slimnīcas fasādi un daudzfunkcionālo korpusu, kā arī trafarējumus slimnīcas automašīnām.

Piektdien, 2. oktobrī, notiks Bērnu slimnīcas svinīgā sēde un darbinieku godināšana, bet pusdienlaikā notiks daudzfunkcionālā korpusa būvniecības pabeigšanas svētki. Bērnu slimnīcu apciemos veselības ministre Baiba Rozentāle, lai kopā ar slimnīcas valdes priekšsēdētāju Dzintaru Mozgi, slimnīcas personālu un projektā iesaistītām personām svinīgi vērtu daudzfunkcionālā korpusa durvis.

Vēl līdz 29. septembrim slimnīcā norit atvērto durvju dienas. Atvērto durvju dienas slimnīca organizē, lai jaunākā vecuma bērni patīkamā gaisotnē kā caur atvērtu logu iepazītos ar slimnīcas ikdienu un ārstniecība procesu, tādejādi mazinot neziņu un stresu par ārstēšanās procesu slimnīcā.