Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

LTRK: Ir apstiprināta stratēģija Latvijai Covid-19 krīzes radīto seku mazināšanai

© Dāvis Ūlands/F64

Lai uzņēmēji spētu būt konkurētspējīgāki eksporta tirgos, jāveicina uzņēmēju vēlme darboties eksporta un produktivitātes virzienā, aģentūrai LETA pauda Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā (LTRK).

LTRK norādīja, ka LTRK Kurzemes reģiona nodaļa sadarbībā ar "Swedbank" un Tukuma novada pašvaldību 1.jūlijā Tukumā organizēja LTRK Kurzemes padomes sēdi un Kurzemes biznesa kluba pasākumu, lai diskutētu par biznesa produktivitāti un stratēģiju reģionā.

Galvenie diskusiju temati pasākumā bija uzņēmēju aktualitātes šī brīža situācijā, kā arī stratēģija Latvijai Covid-19 krīzes radīto seku mazināšanai.

"Ir apstiprināta stratēģija Latvijai Covid-19 krīzes radīto seku mazināšanai. (..) Galvenais šajā stratēģijā ir tas, ka, neskatoties uz šī brīža situāciju, LTRK ieskatā labklājība nākotnē balstīsies uz eksportu un produktivitāti, tāpēc jāveicina uzņēmēju vēlme darboties šajā virzienā, lai uzņēmēji spētu būt vēl konkurētspējīgāki eksporta tirgos," norādīja LTRK valdes priekšsēdētāja padomnieks Andris Vanags.

Tāpat pasākumā spriests par plānotajiem atbalsta instrumentiem eksportējošiem un tūrisma uzņēmumiem, kā arī skatīts paveiktais Covid-19 krīzes pārvarēšanai un seku mazināšanai Tukuma novadā.

LTRK ir uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies gandrīz 6000 visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mikro, mazo, vidējo un lielo uzņēmumu. LTRK pārstāv biedru intereses valsts un pašvaldību institūcijās, cīnoties par labāku biznesa vidi, kā arī sniedz biedriem praktisku atbalstu, palīdzot celt uzņēmumu konkurētspēju.