Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Kurzemes piekrastē ūdens temperatūra pazeminājusies pat par 12 grādiem

© f64

Dienvidrietumu vēja ietekmē pēdējās nedēļas laikā būtiski pazeminājusies ūdens temperatūra Rīgas jūras līča rietumu piekrastē, citviet Latvijas piekrastē temperatūras svārstības bijušas mazākas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Jūnijā, vējam bieži pūšot no ziemeļiem un austrumiem, siltākais ūdens jūrā pie Latvijas bija Rīgas līča rietumos. Jāņu nedēļā Mērsragā ūdens iesila līdz +23 grādiem, Kolkā - līdz pat +26 grādiem. Savukārt atklātā jūrā Kurzemes rietumkrastā un arī vietām Vidzemes piekrastē ūdens temperatūra mēneša vidū svārstījās ap +10 grādiem.

Jūnija beigās, sākot dominēt rietumu vējiem, Rīgas līča Kurzemes piekrastē ūdens kļuva aukstāks, bet daudzviet citviet Latvijas piekrastē ūdens temperatūra paaugstinājās.

6.jūlija rītā zemākā jūras temperatūra Latvijas piekrastē reģistrēta Mērsragā, kur tā noslīdējusi līdz +10 grādiem. Pirms nedēļas Mērsraga ostā vēl bija +22 grādus silts ūdens.

Atbilstoši LVĢMC informācijai Rojā un Kolkā ūdens temperatūra pirmdienas rītā svārstās ap +15 grādiem, Ventspilī un Liepājā - ap +17 grādiem, savukārt Vidzemes piekrastē pie Saulkrastiem un Salacgrīvas saglabājas līdz +19 grādiem silts ūdens.

Pašvaldību publicētie dati liecina, ka Jūrmalā un Rīgā ūdens temperatūra jūras peldvietās svētdien bija +16..+19 grādi.

Arī tuvākajās dienās vējš pūtīs no rietumiem un dienvidiem, tādēļ vēsākais ūdens joprojām gaidāms Rīgas līča Kurzemes piekrastē, siltākais - Vidzemes piekrastē.

Latvijas lielākajās upēs un ezeros ūdens temperatūra ir +16..+22 grādi. Siltākais ūdens saglabājas Lielupē, Aiviekstē un Daugavā, izņemot Rīgu, kā arī Latgales ezeros.