Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā

Rekomendācija ceļotājiem: uz kurām valstīm šobrīd nav ieteicams doties

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) publicējis jaunāko sarakstu ar valstīm, uz kurām koronavīrusa Covid-19 izplatības dēļ šobrīd iesaka nedoties.

"Nerekomendējam doties uz valstīm, kuru kumulatīvie rādītāji ir virs 25 (14 dienu kumulatīvais COVID-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju Eiropas savienības, Eiropas Ekonomiskās zonas valstīs, kā arī Šveicē un Apvienotajā Karalistē un citās atsevišķās valstīs) 05.06.2020, atbilstoši Ministru kabineta 2020. gada 9. jūnija noteikumu Nr. 360 "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" 35. punktam," norāda SPKC.

Pēc jaunākās aktualizētās informācijas šobrīd neiesaka doties uz Zviedriju, Luksmeburgu un Portugāli. Tāpat nopietni jāapsver došanās uz tādām valstīm kā Rumānija, Bulgārija un Apvienotā Karaliste. Plašāku valstu sarakstu atradīsi šeit.

Ziņu aģentūra LETA šonedēļ jau vēstīja, ka ministru prezidents Krišjānis Kariņš norādīja, ka Covid-19 pasaulē turpina izplatīties, tāpēc nepieciešamība doties uz ārzemēm iedzīvotājiem ir nopietni jāizvērtē.

Pēc tikšanās ar valdību veidojošajām partijām Kariņš žurnālistiem uzsvēra, ka Covid-19 kontekstā patlaban ir vērojamas divas tendences.

"Iepriecinoša tendence ir, ka Latvijā situācija ar Covid-19 izplatību ir ļoti kontrolēta. Tomēr diemžēl vīruss vairākās valstīs turpina ļoti plosīties un kopējā saslimstība pieaug," teica premjers.

Aicinot nezaudēt modrību, sacīja politiķis, uzsverot, ka šādos apstākļos iedzīvotājiem ir nopietni jāizvērtē, vai izmantot iespēju un doties atpūtas braucienos uz ārzemēm.