Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Arī mediķim Madonas slimnīcā konstatēts Covid-19; slimnīcā strādā ārkārtējos apstākļos

© AFP/SCANPIX/LETA

Madonas slimnīcas bērnu slimību dežūrnodaļas darbiniekam vakar apstiprināta inficēšanās ar Covid-19. Līdz ar to medicīnas iestāde nepieņems pacientus vairākās nodaļās. Madonas novads ar Covid-19 iezīmēts pirmo reizi.

Situāciju slimnīcā ReTV Ziņām raksturo Madonas slimnīcas direktors Artis Stuburs: “Ārsts ir mūsu dežūrārsts. Tādu datu, ka viņš slims nācis uz darbu - nav. Saslimšana konstatēta ir divas dienas pēc dežūras, 30.jūnijā. Esam iesnieguši visus sarakstus gan ar slimnīcas darbiniekiem, gan ar pacientiem. Ar viņiem strādā Slimību un Profilakses kontroles centra epidemiologi.”

Un situāciju slimnīcā raksturo arī Madonas novada domes priekšsēdētājs Agris Lungevičs (ZZS): “Infekcija pie mums ir samērā labi kontrolēta, bet ir jāsaprot arī tas, ka vīruss kopumā pasaulē strauji progresē, ļoti strauji progresē. Tas šobrīd nav mūsu kontinentā, bet tas tik pat labi var ātri pārsviesties uz jebkuru vietu.”

Slimnīcā ReTV Ziņu dienestam pavēstīja, ka vīrusa tests veikts 40 personām - 24 slimnīcas darbiniekiem un 16 pacientiem. Tikmēr Slimību profilakses un kontroles centrā ReTV Ziņām stāsta: “Sākta epidemioloģiskā izmeklēšana, mēs sadarbojamies ar iestādes vadību, ir noteiktas tuvās kontaktpersonas - tie ir 3 darbinieki un 8 bērni, kas šobrīd ir izrakstīti no stacionāra un kuriem tālākā ārstniecība noteikta ģimenes ārsta uzraudzībā. Un epidemioloģisko izmeklēšanu turpinām,” apstiprina SPKC pārstāve Ilze Arāja.

Madonas slimnīca un Madonas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus necelt paniku, neizplatīt nepatiesu informāciju un aizvien turpināt ievērot valstī noteiktos sociālās distancēšanās un cita veida ierobežojumus.