Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Laika prognoze turpmākajām 7 dienām

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Tuvākajās dienās, pastiprinoties augsta spiediena atzara ietekmei, nokrišņu daudzums mazināsies, bet jau darba nedēļas sākumā Latvijas teritoriju šķērsos plaša nokrišņu zona, kas atsevišķos rajonos nesīs intensīvu lietu un brāzmainu vēju, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas (LVĢMC) centrs.

Nedēļas izskaņā laika apstākļus ietekmēs augsta spiediena apgabals, nokrišņu daudzums mazināsies un daudzviet debesis skaidrosies. Dienā gaiss iesils līdz +20…+24°, tomēr piekrastē būs nedaudz vēsāks, tur +17...+21°. Naktī termometra stabiņš noslīdēs līdz +11…+16° atzīmei. Svētdien, Latvijai no rietumiem pietuvojoties ciklonam, mākoņu daudzums palielināsies, daudzviet gaidāms lietus un piekrastē brāzmains vējš, kas sasniegs 15-16 m/s.

Darba nedēļas sākumā Latviju, sākot no rietumiem, šķērsos plaša nokrišņu zona, vietām gaidāms arī stiprs lietus. Ciklona ietekmē dienvidrietumu vējš teritorijas lielākajā daļā brāzmās sasniegs 15-18 m/s. Pirmdien dienā termometra stabiņš pakāpsies līdz +18…+23° atzīmei, bet Latgalē pat līdz +27°, bet, jau sākot ar otrdienu, virs Latvijas ieplūstot vēsākai gaisa masai, gaiss iesils vien līdz +15…+19°.

Darba nedēļas vidū nokrišņu daudzums mazināsies, un vējš pierims. Kopumā laiks būs vēss un pēc patreizējās prognozes karstums nav gaidāms.