Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā

Par Enrikes Iglesiasa nenotikušā koncerta biļešu naudas atmaksu lems tiesa

© imago/PanoramiC/SCANPIX/LETA

Par Enrikes Iglesiasa nenotikušā koncerta biļešu naudas atmaksu lems tiesa, aģentūrai LETA pavēstīja Patērētāju tiesību aizsardzības centrā (PTAC).

Centrā norādīja, ka jau 2020.gada 8.janvārī PTAC norādīja SIA "Biļešu serviss", ka nekavējoties ir jāsāk biļešu vērtības atmaksas process patērētājiem no tās rīcībā esošajiem naudas līdzekļiem saistībā ar atcelto Iglesiasa koncertu, kuram bija jānotiek 2019.gada 5.decembrī.

Ņemot vērā, ka "Biļešu serviss" to nebija izdarījusi labprātīgi, PTAC noteica kompānijai pienākumu līdz 2020.gada 2.jūnijam veikt biļešu vērtības atmaksu patērētājiem, kuri nav izmantojuši kredītkaršu reklamāciju, no "Biļešu servisas rīcībā esošajiem organizatora naudas līdzekļiem, kas kompānijai bija pieejami brīdī, kad tika paziņots par pasākuma atcelšanu.

"PTAC ir saņēmis informāciju par to, ka pēc "Biļešu serviss" lūguma Valsts policija 2020.gada 11.jūnijā uz lietas izskatīšanas laiku uzlikusi arestu minētajiem naudas līdzekļiem. Līdz ar to patlaban ne "Biļešu serviss", ne PTAC nav tiesību lemt par kriminālprocesa ietvaros arestētās naudas atmaksu," skaidroja PTAC.

Ņemot vērā minētos lietas apstākļus, tostarp, ka "Biļešu servisa" rīcībā nav pietiekamu naudas līdzekļu, lai veiktu visas par biļetēm samaksātās naudas atmaksu, un lai nodrošinātu taisnīgu biļešu vērtības atmaksu, tuvākajā laikā kriminālprocesa ietvaros tiks lemts jautājums par kārtību, kādā patērētājiem atgriežami "Biļešu servisa" rīcībā esošie naudas līdzekļi.

Līdz ar to par tālāko naudas atmaksas kārtību PTAC aicina patērētājus sekot informācijai PTAC mājaslapā un Valsts policijas mājaslapā.

LETA jau ziņoja, ka tika atcelts Iglesiasa koncerts "All the Hits Live", kas bija paredzēts pērnā gada 5.decembrī "Arēnā Rīga".