NMPD vadītāja: 2 brigādes cīnījās, lai pēc kritiena no riteņa glābtu pusaugu zēna dzīvību

© Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency

Lai gan speciālisti ne reizi vien ir atgādinājuši, ka arī riteņbraucēji nedrīkst aizmirst par lietām, kas viņus varētu pasargāt no potenciāli dzīvībai bīstamu traumu gūšanas, tomēr joprojām nākas vēstīt par smagiem gadījumiem, kad gūtas traumas. Arī šodien Neatliekamā medicīniskā palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja Liene Cipule informēja, cik smagu traumu guvis pusaugu zēns, kurš braucis bez ķiveres.

"Pusotru stundu strādāja divas brigādes, lai pēc kritiena no riteņa glābtu kāda pusaugu zēna dzīvību," mikroblogošanas vietnē twitter ceturtdienas pēcpusdienā raksta Liene Cipule. "Sapakopts vakuummatracī,mākslīgi elpināts,aparātu pīkstienu skaņās tagad viņš ir ceļā uz Bērnu slimnīcu. Vēl jānoturās vairāki desmiti kilometru! Ķiveres nebija."

Arī Bērnu slimnīcas pārstāvji pie šī ieraksta atgādina, ka pievienojas viedoklim, ka ķivere vienmēr jāvelk pilnīgi visiem riteņbraucējiem.

Savu viedokli šajā jautājumā neslēpj arī anesteziologs, reanimatologs un Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) viceprezidents Roberts Fūrmanis, kurš mikroblogošanas vietnē twitter izteicies šādi: "Dažiem velosipēsistu aktīvistiem vēl šķiet, ka ķivere nav jālieto. Man gribētos uzticēt viņiem pienākumu paziņot vecākiem: “Diemžēl Jūsu bērns būs invalīds uz mūžu...” Gribu redzēt, cik drosmīgi tad viņi būs. Šajā tw ierakstā paustā informācija ir slikta prognoze. Ļoti slikta..."

Svarīgākais