Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Miris bijušais Saeimas deputāts Aleksejs Vidavskis

© Lauris Vīksne/ F64 Photo Agency

Šodien mūžībā devies bijušais Daugavpils domes priekšsēdētājs, 8. un 9.Saeimas deputāts Aleksejs Vidavskis, liecina sēru vēsts Daugavpils pilsētas pašvaldības mājaslapā.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Vidavskis dzimis Daugavpilī 1943.gada 19.septembrī. Viņš absolvējis Daugavpils 3.vidusskolu un pēc tam sācis darba gaitas Ķīmiskās šķiedras rūpnīcā.

Vidavskis 1975.gadā ieguvis augstāko izglītību Rīgas Politehniskajā institūtā, bijis Ķīmiskās šķiedras rūpnīcas direktora vietnieks.

Laikā no 1994.gada līdz 2001.gadam Vidavskis bija Daugavpils domes priekšsēdētājs.

2002.gadā viņš tika ievēlēts 8.Saeimā no apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" saraksta, bet 2006.gadā ievēlēts 9.Saeimā no partijas "Saskaņas centrs" saraksta.

Vidavskis 1990.gada 4.maijā bija viens no tiem Augstākās Padomes (AP) deputātiem, kuri, izsakot protestu pret 4.maija Neatkarības deklarācijas balsojumu, atstāja AP plenārsēžu zāli.

1992.gadā viņš bija to 14 AP deputātu vidū, kuriem atņēma mandātu par darbošanos "pretēji Latvijas Satversmei, citiem likumiem un AP lēmumiem, kas nodrošina Latvijas kā neatkarīgas demokrātiskas valsts nostiprināšanu".

Vidavskim bija piešķirts Goda daugavpilieša tituls.