Arī ĀM nākamā gada valsts budžeta bāzes finansējums, visticamāk, tiks saglabāts 2010.gada līmenī

Arī Ārlietu ministrijai (ĀM) no Finanšu ministrijas (FM) saņemtais 2011.gada valsts budžeta bāzes finansējums šobrīd pēc būtības ir 2010.gada līmenī, aģentūru LETA informē ĀM preses centrs.

Kā skaidro ĀM, izmaiņas nākamajā gadā pret 2010.gadu ir saistītas ar Eiropas Savienības fondu apguvei paredzēto izdevumu izmaiņām, kā arī ministrijas ilgtermiņa saistību apjoma izmaiņām, piemēram, iemaksām starptautiskajās organizācijās.

ĀM tomēr piezīmē, ka likumprojekta "Par valsts budžetu 2011.gadam" gala versiju izstrādās jaunais Ministru kabinets un tas būs jāapstiprina jaunievēlētajai Saeimai, tāpēc pagaidām precīzi paredzēt nākamā gada finansējumu no valsts puses ministrijām nav iespējams.

Kā aģentūra LETA jau ziņojusi, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) 22.septembrī jau saņēmusi no FM nākamā gada valsts budžeta bāzes finansējuma tāmi, kas patlaban saglabāta šī gada apjomā, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) padomes atklātajā sēdē informējis IZM parlamentārais sekretārs Rolands Broks (ZZS).

Arī neviens no IZM speciālistiem nespēja sniegt skaidru atbildi, vai šāds finansējums saglabāsies. IZM valsts sekretārs Mareks Gruškevics atgādināja, ka 2011.gada valsts budžets būs jāsamazina par 395 miljoniem latu, norādot, ka patlaban vēl nav zināms, kā tas tiks samazināts - palielinot ieņēmumus vai samazinot izdevumus -, tādēļ patlaban nav zināms, cik liels varētu būt finansējuma samazinājums.

Latvijā

“Dzīvoju Latvijā jau vairāk nekā deviņus gadus,” teic rakstnieks, publicists un vēsturnieks Dmitrijs Savins, kura dzimtene ir Krievija, Aizbaikāls, pilsēta Čita. “Pirms tam nekad nebiju domājis, ka kļūšu par emigrantu. Bet mēs visi zinām, kāda ir situācija mūsdienu Krievijā. Tāpēc mana aizbraukšana bija loģisks rezultāts manam politiskajam darbam Krievijā. Man Krievijā bija tikai divi varianti: cietums vai emigrācija.” Intervija ar Dmitriju notiek latviski.

Svarīgākais