Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Kuros Latvijas novados vairs nav Covid-19 slimnieku?

© AP/SCANPIX/LETA

Vēl 42 Covid-19 slimniekiem izveseļojoties, Baldones, Cēsu, Daugavpils, Limbažu, Kārsavas un Mārupes novados vairs nav neviena ar jauno koronavīrusu sirgstoša cilvēka, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotā informācija.

No 42 kopš 26.jūnija atlabušajiem visvairāk - 16 - reģistrēti Priekuļu novadā, kur tagad ir 23 akūti saslimšanas gadījumi.

Vēl 12 inficētie atlabuši Rīgā, kur tagad aktīvo saslimšanu skaits samazinājies līdz 36 gadījumiem. Viens saslimušais atlabis arī Bauskas novadā, kur tagad ir astoņi aktīvi infekcijas gadījumi, bet vismaz viens - Kocēnu novadā, kur tagad saslimušo skaits vairs nepārsniedz piecus gadījumus, tādēļ precīzs skaits netiek norādīts.

Vienīgais pedējā diennaktī reģistrētais jaunais Covid-19 gadījums bijis Valkas novadā, kur tādējādi infekcija atgriezusies. Zināms, ka inficētais ir vecumā no 60 līdz 69 gadiem.

Pašlaik aktīvi infekcijas gadījumi fiksēti 30 pašvaldībās - Ludzas, Ciblas, Bauskas, Burtnieku, Garkalnes, Jelgavas, Kocēnu, Krustpils, Ķekavas, Lielvārdes, Ozolnieku, Priekuļu, Riebiņu, Rugāju, Salacgrīvas, Salaspils, Saldus, Siguldas, Skrundas, Stopiņu, Tukuma, Valkas un Vecpiebalgas novados, kā arī Valmierā, Ventspilī, Rēzeknē, Jūrmalā, Jelgavā, Liepājā un Rīgā.

Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī, veicot kopumā 2060 testus, konstatēts viens Covid-19 inficētais.

Kopumā izveseļojušies 87% inficēto jeb 974 pacienti.

Līdz šim Latvijā veikti 150 837 izmeklējumi, no kuriem 1118 bijuši pozitīvi. Savukārt miruši 30 Covid-19 pacienti jeb 2,7% no konstatētajiem infekcijas gadījumiem. Tādējādi pašlaik Latvijā aktīvi ir 114 saslimšanas ar Covid-19 gadījumi.

Nacionālā veselības dienesta dati liecina, ka pēdējās diennakts laikā nav stacionētu pacientu ar Covid-19. Kopumā stacionāros ārstējas septiņi Covid-19 pacienti, no kuriem seši ir ar vidēji smagu, bet viens ar smagu slimības gaitu. Līdz šim no stacionāra izrakstīti 178 pacienti, tostarp gan tādi, kas atveseļojušies, gan tādi, kuri miruši.