Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Par huligānismu apsūdz trīs personas, kuras iekļuvušas bijušā velotreka "Marss" teritorijā

© Rūta Kalmuka/F64

Valsts policija trīs personām inkriminē huligānismu par iekļūšanu Valsts drošības dienesta (VDD) topošās ēkas būvniecības teritorijā, noskaidroja aģentūra LETA.

Valsts policijas preses pārstāve Ance Rozīte aģentūrai LETA apliecināja, ka vakar par iekļūšanu svešā īpašumā aizturētas trīs personas.

Valsts policijas Brasas iecirknī par šo gadījumu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma panta par huligānismu, ja to izdarījusi personu grupa vai, ja tas saistīts ar mantas bojāšanu vai iznīcināšanu.

Patlaban norit izmeklēšana un izmeklēšanas interesēs plašāku informāciju policija nevarot sniegt.

"Marsa parka" domubiedru grupā publicēts arī pašu aizturēto personu video. Policija bija aizturējusi aktīvistus Mihailu, Oskaru un Gunitu, kurā viņi apliecina, ka bija konkrētajā teritorijā, tika aizturēti un tiks saukti pie kriminālatbildības.

Domubiedru grupā arī Saeimas deputātiem lūgts atkārtoti izskatīt bijušā velotreka "Marss" teritorijas jautājumu Saeimā. Aktīvisti lūdz deputātus "izdarīt gudru lēmumu un būvēt VDD ēku tai atbilstošā vietā".

Šis nav vienīgais incidents par topošās VDD ēkas būvniecību. Aprīlī kļuva zināms, ka Valsts policija (VP) atzinusi par aizdomās turēto Rīgas domes deputāta kandidātu, pilsētvides aktīvistu Māri Kalēju (AP/P) VDD ēkas būvniecības teritorijas žoga bojāšanā.

Kalējs sociālajā tīklā "Facebook" publicējis Brasas iecirkņa inspektores parakstītu lēmumu, kurā persona atzīta par aizdomās turēto. Tajā rakstīts, ka viņš, "visticamāk, 20.martā veica VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) piederošās teritorijas žoga bojāšanas faktu Brīvības gatvē 207, nodarot VNĪ materiālo kaitējumu 50 eiro apmērā".

Jau vēstīts, ka Rīgā, bijušā velotreka "Marss" vietā, plānots būvēt jaunu ēku VDD vajadzībām, tādējādi varētu nebūt lemts piepildīties VEF rajona nekustamo īpašumu attīstītāju un iedzīvotāju iecerei šajā teritorijā izveidot parku.