Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Vietām Kurzemē +13 grādi; Rīgā applūdušas ielas un kavējas transports; lietus mitēsies vakarā

© f64

Šodien Latvijā būs mākoņains laiks, brīžiem skaidrosies, bet intensīvā līšana pamazām mitēsies pēcpusdienā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

No rīta daudzviet vēl intensīvi līs, dienā līs vien vietām, iespējams arī pērkona negaiss.

Taču Latvijas centrālajos rajonos, priekšpusdienā austrumos, pēcpusdienā Latvijas teritorijas lielākajā daļā pūtīs brāzmains vējš no 15 līdz 18 metriem sekundē. Gaisa temperatūra būs plus 18, plus 22, taču vietām Kurzemē būs vēsāks, jo tur gaisa temperatūra būs plus 13, plus 15.

Rīgā gaidāms mākoņains laiks, tomēr būs arī intensīvs lietus, iespējams, arī pērkona negaiss. Pūtīs lēns vējš, kas brāzmās pastiprināsies no 15 līdz 16 metriem sekundē. Gaisa temperatūra būs plus 15, plus 16 grādu robežās.

Jau ziņots, ka saistībā ar ekstremālām lietavām Latvijā arvien spēkā ir sarkanais brīdinājums, jo tuvāko stundu laikā Latvijas centrālajos rajonos gaidāms pērkona negaiss ar krasām vēja brāzmām, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Tikmēr Rīgā šorīt pēc stiprajām lietusgāzēm applūdušas vairākas ielas un kavējas tramvaja satiksme. Aģentūra LETA novēroja, ka stiprā lietus dēļ applūdušas ielas vairākos Rīgas mikrorajonos, piemēram, no Juglas virzienā uz centru vietām applūdusi Brīvības iela, tad Teikā no Alfas līdz pat Džutas ielai applūdusi Ropažu ielas braucamā daļa, bet arī gājēju ietves.

Līdzīga situācija ir Mežciemā un pēc aculiecinieku stāstītā aģentūrai LETA viskritiskākā situācijā ir mazās mikrorajonu ielas un pie mājām esošās teritorijas, jo ir vietas, kur iedzīvotāji nevar iziet ārā no savām mājām neuzvelkot gumijzābakus.

Tāda pati situācija ir arī Rīgas centrā, jo applūdušas vietām ir Barona iela, Tērbatas iela, Bruņinieku iela, Krišjāņa Valdemāra iela, Raiņa bulvāris, Čaka iela un citas.

Tāpat stipro lietusgāžu dēļ ir apgrūtināta sabiedriskā transporta kustība, jo, piemēram, pirmais tramvajs, kuram pasažierus vajadzēja pārvadāt pēc plkst.5 no rīta kavējās vismaz par 20 minūtēm.

Jau ziņots, ka saistībā ar ekstremālām lietavām Latvijā arvien spēkā ir sarkanais brīdinājums, jo tuvāko stundu laikā Latvijas centrālajos rajonos gaidāms pērkona negaiss ar krasām vēja brāzmām, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Sinoptiķi brīdina, ka tuvāko trīs stundu laikā Latvijas centrālajos rajonos gaidāms pērkona negaiss ar krasām vēja brāzmām no 15 līdz 19 metriem sekundē.

Tāpat Latvijā ir ekstremālas lietavas, jo centrālajos rajonos kopējais nokrišņu daudzums var sasniegt 60-80 milimetrus. Rietumu rajonos līs ilgstoši. Kopējais nokrišņu daudzums sasniegs 40-55 milimetrus.