Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Apcietināts vīrietis, kurš vēlā vakarā aplaupījis sievieti Dobelē

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Piektdien, 19. jūnijā, Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļa kriminālvajāšanas uzsākšanai prokuratūrai nodevusi kriminālprocesu par sievietes aplaupīšanu, pielietojot vardarbību, 2019.  gada 28. decembrī Dobelē. Par minētā nozieguma izdarīšanu šī gada 26. februārī tika aizturēta iepriekš jau tiesāta persona, kurai tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Pērn 28. decembrī pulksten 21.50 Dobelē, Meža prospektā, 1953. gadā dzimušai sievietei tobrīd nenoskaidrota persona, pielielojot fizisku spēku un nodarot smagus miesas bojājumus, nolaupīja rokas somu, kurā atradās dažādi dokumenti, naudas maks un 65 eiro skaidrā naudā, dzīvokļa atslēgas un mobilais tālrunis.

Veicot operatīvo meklēšanas pasākumu kopumu, VP ZRP Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas darbinieki šī gada 26. februārī Rīgā aizturēja iepriekš jau vairākas reizes sodītu 1976. gadā dzimušu vīrieti. Izmeklēšanas laikā viņam tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Iegūstot pietiekošu pierādījumu kopumu un veicot visas nepieciešamās kriminālprocesa izmeklēšanas darbības, šī gada 19. jūnijā tika pieņemts lēmums par kriminālprocesa nodošanu Zemgales tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pēc Krimināllikuma 176. panta ceturtās daļas par laupīšanu, ja tā saistīta ar smagu miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.