Mediķi pūlas izglābt autoavārijā cietušas grūtnieces un viņas bērna dzīvību

Ir cerības, ka mediķiem izdosies glābt kādas ceļu satiksmes negadījumā Krāslavas novadā smagi cietušas grūtnieces un viņas bērna dzīvību.

Ceļu satiksmes negadījums noticis pagājušās nedēļas nogalē. Grūtniece vadījusi automašīnu, kopā ar viņu transporta līdzekļi atradušies arī abi viņas bērni. Pēkšņi uz ceļa izskrējis suns. Lai izvairītos no sadursmes ar dzīvnieku, sieviete sākusi manevrēt, bet nav spējusi tikt galā ar transportlīdzekļa vadību. Rezultātā automašīna avarējusi.

Vakar Katastrofu medicīnas centra speciālisti Rēzeknes slimnīcā veikuši sievietei piespiedu grūtniecības pārtraukšanu grūtniecības 30.nedēļā. Bērniņš, kura svars bijis vien 1,2-1,3 kilogrami, nogādāts Jēkabpils perinatālās aprūpes centrā Jēkabpilī un jau šodien sācis patstāvīgi elpot.

Ceļu satiksmes negadījumā cietušās sievietes veselības stāvoklis joprojām ir smags, viņai nepieciešams veikt mugurkaula operāciju divos līmeņos, taču šīs operācijas veikšanu pagaidām traucē lauztās ribas un krūšu kauls. Neskatoties uz sarežģīto situāciju, mediķi cer, ka arī sievietes dzīvību viņiem izdosies glābt.

Abiem ceļu satiksmes negadījumā cietušajiem sievietes bērniem ir sniegta nepieciešamā medicīniskā palīdzība, un patlaban viņi jau atrodas pie radiem. Bērnu tēvs traģiski gājis bojā pirms četriem gadiem.

Latvijā

Aizsardzības ministrijas AM parlamentārā sekretāra Arta Švinkas (P) dalība sestdien notikušajā Palestīnas civiliedzīvotāju upuru piemiņas pasākumā jāvērtē aizsardzības ministram Andrim Sprūdam (P), uzskata valdošās politiskās koalīcijas partneri no "Jaunās vienotības" (JV) un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS).

Svarīgākais