Brīdina par laika apstākļiem tuvākajās stundās

© Oksana Džadana/F64

Šodien pēcpusdienā atsevišķos Latvijas rajonos gaidāms pērkona negaiss, kā arī iespējamas lietusgāzes un krusa, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Centrā skaidroja, ka tuvākajās stundās Latvijas rietumu daļā gaidāms pērkona negaiss.

Tāpat atsevišķos rajonos Latvijā pēcpusdienā gaidāms ne tikai pērkona negaiss, bet ir iespējamas krasas vēja vēja brāzmas, lietusgāzes un krusa.

Kā ziņots, šodien daudzviet Latvijā īslaicīgi līs, taču karstums joprojām saglabāsies. Ņemot vērā galvaspilsētā ilgstoši valdošo karstumu, izsludināts oranžais brīdinājums. Tas nozīmē, ka karstuma ietekmē pastāv paaugstināts veselības problēmu risks plašam iedzīvotāju lokam, sevišķi vecākiem cilvēkiem un zīdaiņiem.

Iedzīvotājiem ir jāseko un jārīkojas atbilstoši norādījumiem, ko sniedz atbildīgās institūcijas.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais