Par 18 bulgāru uzturēšanu karantīnas laikā Bauskas domei plāno kompensēt teju 7000 eiro

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Dmitrijs Suļžics/F64

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) Bauskas novada pašvaldībai plāno kompensēt 6629 eiro izdevumus, kas radušies Covid-19 karantīnas laikā nodrošinot dzīvošanu 18 Bulgārijas valstspiederīgajiem, liecina 30.jūnijā gaidāmās valdības sēdes darba kārtība.

Saistībā ar Covid-19 noteiktajiem ierobežojumiem, aprīlī Lietuvas kompetentās iestādes liedza iebraukšanu valstī 18 bulgāriem, no kuriem vienam bija apstiprināta Covid-19 saslimšana.

Bulgāriem tika noteikts karantīnas režīms un viņi uzturējās bijušās Mežotnes internātvidusskolas telpās un teritorijā.

No 5.aprīļa līdz 21.aprīlim Bauskas pašvaldība nodrošināja Bulgārijas valsts piederīgo personu uzturēšanos, kā arī apgādāja ar nepieciešamajām higiēnas precēm, dzeramo ūdeni, pārtiku un citām pirmās nepieciešamības sadzīves precēm.

Tā rezultātā no pašvaldības budžeta tika iztērēti 6 629 eiro. Ņemot vērā to, ka šīs izmaksas pašvaldībai bija neparedzēti izdevumi, VARAM rosina vietvarai zaudējumus kompensēt.

Līdzekļus plānots ņemt no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Jau ziņots, ka Bulgārijas valstspiederīgie Latvijā iebrauca 6.aprīlī. Vienam no viņiem tika konstatēta saslimšana ar Covid-19, kā rezultātā ceļotāji netika ielaisti Lietuvā tranzītā un kādu laiku atradās Mežotnes internātvidusskolas telpās, kur viņiem bija noteikta karantīna.

21.aprīlī Bulgārijas valstspiederīgie tika konvojēti uz Latvijas - Lietuvas robežpārejas punktu Grenctālē, un pameta valsti.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.