Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

FOTO: Ar kuģi "Silja Serenade" pirmajā reisā Latvijā ierodas 1500 pasažieri

© Aivars Auniņš

Šorīt Tallink Grupas kuģis Silja Serenade ieradās savā pirmajā šīs vasaras reisā Rīgā. Greznais kuģis, kas parasti kursē maršrutā Helsinki–Stokholma, šovasar – jūlijā un augusta pirmajā pusē – apkalpos pagaidu maršrutu Helsinki–Rīga. Kuģis aties no Helsinkiem un Rīgas katru otro dienu, piedāvājot atpūtniekiem plašas iespējas, lai šovasar plānotu gan īsākus vienas dienas kruīzus, gan garākus ceļojumus uz Somiju un Latviju.

Silja Serenade ir viens no Baltijas jūras greznākajiem kuģiem, kas ir būvēts 1990. gadā. Tas ir 202 metrus garš, 35 metrus plats, un tam ir 14 klāji. Uz kuģa ir 986 pasažieru kajītes, un tas spēj pārvadāt līdz pat 2800 pasažieriem.

Savā pirmajā reisā pa jauno pagaidu maršrutu no Helsinkiem kuģis devās vakar, 26. jūnijā, uzņemot aptuveni 1500 pasažierus, no kuriem 1200 ieradās Rīgā uz vienu dienu, lai jau šovakar dotos atpakaļ uz Helsinkiem, bet aptuveni 300 izvēlējās palikt Latvijā, lai pavadītu šeit ilgākas brīvdienas un atgrieztos vēlāk. Šorīt Rīgas ostā kuģi sveica Rīgas brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš.

Arī Tallink Grupas valdes priekšsēdētājs Pāvo Negene (Paavo Nõgene) devās no Helsinkiem uz Rīgu ar pirmo kuģa reisu un pavadīs šeit vienu dienu.

Uz kuģa ir veikti stingri drošības pasākumi, un no visiem pasažieriem tiek prasīts, lai pirms ceļojuma tie apliecinātu, ka ir veseli. Cilvēkiem ar jebkādiem slimības simptomiem ceļot ar kuģi ir aizliegts.