Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Nākamnedēļ mācībās Latvijā piedalīsies vairāk nekā 20 iznīcinātāji no NATO dalībvalstīm un Somijas

© Valda Kalniņa/F64

No 29.jūnija līdz 1.jūlijam Latvijā notiks NATO Gaisa spēku pavēlniecības organizētās mācības "Ramstein Alloy", kurās piedalīsies vairāk nekā 20 iznīcinātāji un atbalsta gaisa kuģi, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Mācības notiks, lai pilnveidotu vadības un kontroles iemaņu apguvi, sadarbību un savstarpējo savietojamību starp NATO un partnervalstīm, kā arī praktizētu specifiskas gaisa telpas patrulēšanas procedūras.

Militāro mācību norises laikā tiks ne tikai pilnveidotas gaisa telpas patrulēšanas procedūras, bet arī stiprināta alianses un partnervalstu savstarpējā sadarbību Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas un reģionālo gaisa spēku resursu pielietošanā, uzsver ministrija.

Atbalstu mācībās sniegs arī Latvijas Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes Gaisa atbalsta kontrolieri (JTAC).

Mācībās būs iesaistīti vairāk nekā 20 iznīcinātāji un atbalsta gaisa kuģi no piecām NATO dalībvalstīm un Somijas. To norisi vadīs NATO Apvienotais Gaisa operāciju centrs Ūdemā, Vācijā, Gaisa kontroles un ziņošanas centrs Lielvārdē un Tallinā, kā arī NATO agrīnās brīdināšanas un kontroles sistēmas (AWACS) lidmašīna.

Nacionālie bruņotie spēki aicina iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret notiekošajām mācībām, īslaicīgi radītajiem trokšņiem un militārās aviācijas gaisa kuģu pārlidojumiem.