Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Stradiņa universitāte aicina topošos studentus iegūt elektronisko parakstu

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Topošo studentu ērtībai Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) ir parūpējusies par iespēju visus uzņemšanas soļus spert digitāli, tāpēc universitāte aicina studētgribētājus laikus iegūt elektronisko parakstu, liecina paziņojums RSU mājaslapā.

Pēc universitātē paustā, tā iegūšanai atkarībā no izvēlētā veida var būt nepieciešams no divām līdz piecām dienām. Vienlaikus RSU atgādina, ka "eParaksta" iegūšanai vajadzīgi internetbankas piekļuves dati, tāpēc augstskola aicina topošos studentus, jo sevišķi nupat vidusskolu absolvējušos jauniešus, šo jautājumu risināt laikus.

RSU uzsvēra, ka pirmais solis, lai taptu par studentu, ir pieteikties izvēlētajām studiju programmām RSU elektroniskajā sistēmā "uznemsana.rsu.lv". Maģistra studiju programmām studētgribētāji var pieteikties no 1.jūnija līdz 10.jūlijam, topošo doktorantu pieteikumus RSU pieņems no 1.jūnija līdz 14.augustam, bet pamatstudiju programmās - no 1.jūlija līdz 3.augustam.

Pieteikšanās RSU Liepājas filiāles studiju programmām noritēs no 1.jūlija līdz 3.augustam. Pēc RSU sniegtās informācijas, elektroniskais paraksts var noderēt jau šajā fāzē, jo pieslēgšanās RSU sistēmai notiek, izmantojot platformu "Latvija.lv", internetbanku, eID karti vai "eParaksts mobile".

Tālāk uzņemšanas process turpinās ar pieteikumu apstiprināšanu no RSU puses, kura saņemšanai studētgribētājam arī būs nepieciešams identificēties portālā "Latvija.lv" vai ar internetbanku, "eParakstu" vai eID karti.

Pieteikumu apstiprināšana maģistriem notiks no 1.jūlija līdz 10.jūlijam, doktorantiem - no 22.jūlija līdz 14.augustam, bet topošajiem bakalauriem un Liepājas filiāles studētgribētājiem - no 24.jūlija līdz 3.augustam. Tiklīdz pieteikums ir apstiprināts, studētgribētāji var kārtot iestājeksāmenus tajās programmās, kurās tie paredzēti.

Uzņemšanas procesu noslēdz rezultātu paziņošana, kā arī līgumu slēgšana, kuru RSU arī mudina veikt ar "eParaksta" starpniecību.

RSU informē, ka "eParaksts" ir pieejams ikvienai Iedzīvotāju reģistrā reģistrētai personai jau no 14 gadu vecuma. Lai sāktu to lietot, ir jāizvēlas sev piemērotākais "eParaksta" veids, kas portālā "eParaksts.lv" ir iegūstams bez maksas.

Lai "eParaksts mobile" nonāktu topošā studenta rīcībā, nepieciešams tam pieteikties portālā "eParaksts.lv", izmantojot personas apliecinošu dokumentu un internetbankas piekļuves datus. Kad ar kurjera palīdzību būs saņemts un parakstīts līgums par lietotnes "eParaksts mobile" izmantošanu, lietotājs aicināts savā viedtālrunī lejupielādēt mobilo lietotni "eParaksts mobile" un pabeigt reģistrāciju portālā "eParaksts.lv".