Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Latvijā

Darbu atsāk arī Līvu akvaparks

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Pēc trīs mēnešu dīkstāves Covid-19 pandēmijā, šodien ūdens atrakciju parks "Līvu akvaparks" atsāk darbību, pastāstīja "Līvu akvaparka" īpašnieces "Akvaparks" izpilddirektore Velta Lasmane.

"Līvu akvaparka" īpašnieces izpilddirektore stāstīja, ka līdz ar ārkārtējās situācijas iestāšanos "Līvu akvaparks" apturēja darbību uz trim mēnešiem jeb 92 dienām, nodrošinot darbiniekiem dīkstāvi.

Lasmane arī atzīmēja - neskatoties uz to, ka "Līvu akvaparks" darīja visu nepieciešamo izmaksu samazināšanai, parka uzturēšana izmaksā no 40 000 līdz 60 000 eiro mēnesī. Ārkārtējās situācijas dēļ "Akvaparka" zaudējumi šogad pirmajos piecos mēnešos sasniedza vairāk nekā 300 000 eiro.

Savukārt, kas attiecas uz Covid-19 vīrusa ierobežošanu "Līvu akvaparkā", Lasmane stāstīja, ka visā atrakciju parkā ir izstrādāts informācijas izvietošanas plāns ar distancēšanās un higiēnas ievērošanas norādījumiem un atgādinājumiem. Ir papildināti apmeklētāju noteikumi, izvietotas atbilstošas brīdinājuma zīmes, vairoti dezinficēšanas pasākumi. Baseinu ūdens hloru saturoša dezinfekcijas līdzekļa koncentrācija tiks uzturēta pieļaujamā diapazona augšējā robežā.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka pērn "Līvu akvaparka" īpašniece "Akvaparks" strādāja ar 4,575 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 624 925 eiro apmērā.

Kompānija "Akvaparks" reģistrēta 2000.gada septembrī, un tās pamatkapitāls ir 4,13 miljoni eiro. "Akvaparka" kapitālā 66,54% pieder SIA "Korporatīvā sabiedrība", 15,72% - SIA "Uniholding", 11,64% - SIA "Art Managment", bet 6,1% - SIA "Etro Serviss", savukārt kompānijas patiesā labuma guvēji uz īpašumtiesību pamata ir Pēteris Šmidre, Benno Popļanskis, Tatjana Gedžiene un Ella Elstere.