Studenti izveido jaunu labdarības organizāciju "Atbalstu Latviju"

© Pixabay

Divu nedēļu laikā studentiem izdevies panākt regulārus ikmēneša ziedojumus dažādām labdarības organizācijām vairāk nekā 8000 eiro vērtībā. Aktivitātē iesaistījušies aptuveni 110 studenti.

Projektā darbojas studenti, kuri bija plānojuši doties vasaras darbā uz ASV Southwestern Advantage studentu programmā, lai tur pārdotu izglītojoša satura grāmatas. Viņu mērķis šobrīd ir telefoniski uzrunāt un aicināt cilvēkus veikt regulārus ziedojumus dažādiem "Atbalstu Latviju" labdarības projektiem.

Atbalstīto organizāciju vidū ir biedrība "Ģimenes Šūpulis", nodibinājums "LELB Diakonija Latvijā", biedrība "Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi", nodibinājums "Tautas Palīdzības fonds", dzīvnieku patversme "Labās mājas", dzīvnieku aizsardzības biedrība "Ar sirdi delnā", kā arī sieviešu tiesību aizstāvības organizācija "Centrs MARTA".

"Ziedošanas kultūra Latvijā ir diezgan viļņveidīga, galvenokārt koncentrējoties ap Ziemassvētkiem. Tomēr atbalsts ir nepieciešams ik dienas, tāpēc kaut neliels, bet tomēr regulārs ziedojums ir ļoti svarīgs," saka Jānis Brauers, kurš ir ilggadējs Southwestern Advantage pārdošanas līderis un viens no "Atbalstu Latviju" idejas pamatlicējiem.

Regulāras ziedošanas nozīmīgumu atzīst arī Latvijas Kinoloģiskās federācijas Dzīvnieku aizsardzības grupas valdes priekšsēdētāja Astrīda Kārkliņa: "Šī brīža situācija skārusi arī dzīvnieku patversmi "Labās mājas". Dzīvnieku, kam vajadzīga palīdzība, joprojām ir daudz, bet līdzekļu, lai palīdzētu, nepietiekami. Cilvēkiem Latvijā ir labas sirdis. Es ticu, ka ar studentu palīdzību tiks aizsniegti daudzi cilvēki, kas var un vēlas palīdzēt dzīvniekiem, un arī mēs kā nācija kopā varēsim veidot pozitīvu ieradumu palīdzēt un ziedot labdarībai regulāri."

"Southwestern Advantage" programma specializējas studentu uzņēmējdarbības prasmju, piemēram, pārdošanas un vadības, apmācībā visa gada garumā. Studenti strādā ASV kā tiešie pārdevēji, dodoties no mājas uz māju, lai vietējām ģimenēm pārdotu izglītojošas grāmatas un tiešsaistes abonementus. Šajā laikā studenti lielākoties dzīvo viesģimenēs. Pagājušajā vasarā 140 studenti no Latvijas strādāja 12 dažādos ASV štatos un Ontārio provincē Kanādā.

Vairāk informācijas meklējams: www.atbalstulatviju.lv

Latvijā

Lielais kritušo skaits abās karojošajās pusēs 1944. gada kaujās par Bausku apliecināts ar vārdiem no vietējā avīzē “Bauskas Darbs” 1945. gada 9. jūnijā publicētas Bauskas apriņķa Tautas veselības nodaļas prasības pilsētas izpildu komitejai šos līķus beidzot tomēr apglabāt.

Svarīgākais