Latvijā palielinājies faktiskais bezdarba līmenis

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Latvijā faktiskais bezdarba līmenis šogad maijā bija 9,6%, kas salīdzinājumā ar aprīlī ir par 0,4 procentpunktiem vairāk, liecina Centrālās statistikas pārvaldes darbaspēka apsekojuma dati.

Vienlaikus statistikas pārvaldē atzīmēja, ka Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētā bezdarba līmenis maija beigās bija 8,4%, kas salīdzinājumā aprīļa beigām arī ir pieaugums par 0,4 procentpunktiem.

Statistikas pārvaldē norādīja, ka arī salīdzinājumā ar pagājušā gada maiju bezdarba līmenis Latvijā ir pieaudzis - faktiskais bezdarba līmenis gada laikā palielinājies par 3,3 procentpunktiem, bet reģistrētā bezdarba līmenis audzis par 2,3 procentpunktiem.

2020.gada maijā Latvijā bija 93,5 tūkstoši bezdarbnieku, kas ir par četriem tūkstošiem vairāk nekā aprīlī un par 32,6 tūkstošiem vairāk nekā gadu iepriekš. Pēdējo triju mēnešu laikā kopš ārkārtējās situācijas izsludināšanas salīdzinājumā ar 2020.gada februāra datiem bezdarbnieku skaits pieaudzis par 22,5 tūkstošiem.

Latvijā

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē septembra vidū ir iesūknēta dabasgāze 18,6 teravatstundu (TWh) apmērā, kas veido 75% no krātuves ietilpības, piektdien žurnālistiem sacīja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS"Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Svarīgākais