Noraida ideju nepieļaut koalīcijas ieceltu vadītāju opozīcijas rosinātai parlamentārai izmeklēšanai

© Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Saeima šodien noraidīja deputāta Ivara Zariņa (S) un citu "Saskaņas" parlamentāriešu rosinājumu, kas paredzēja, ka parlamentārās izmeklēšanas komisiju būtu jāvada kādam no komisijas izveidošanas iniciatoriem. 

Šādi grozījumi nebūtu pieļāvuši situācijas, ka koalīcija ieceļ kādu savu deputātu opozīcijas rosinātas parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītāja amatā.

12.Saeimā bija gadījums, kad par opozīcijas rosinātās parlamentārās izmeklēšanas komisijas saistībā ar korupcijas negatīvo ietekmi vadītāju tika iecelts koalīcijas partijas deputāts.

Zariņš kopā ar kolēģiem arī bija rosinājis paredzēt iespēju Saeimai konkrētā situācijā lemt par to, vai parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītājs ir izpildījis parlamenta uzdevumu.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais