Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Jūrmalā par nenotikušo kultūras pasākumu naudu remontēs ielas

Ilustratīvs attēls © Dmitrijs Suļžics /F64

Jūrmalas pilsētas domes sēdē, apstiprinot pašvaldības budžeta grozījumus, Covid-19 krīzes dēļ nenotikušo kultūras pasākumu finansējumu novirzīja trotuāru remontiem. Finansējumu 333 tūkstošu apmērā ieguldīs gājēju celiņu atjaunošanā un ceļa zīmju nomaiņā.

Jūrmalā atjaunos gājēju celiņu kāpās Bulduros no E.Birznieka-Upīša ielas līdz Vienības prospektam aptuveni viena kilometra garumā un gājēju celiņu 400 metru garumā Strēlnieku prospektā no Mellužu estrādes līdz Kronvalda ielai.

Šie darbi Jūrmalas ceļu fonda programmā bija ieplānoti 2021.gadā, taču tiks realizēti šogad.

Strēlnieku prospektā šogad tiek remontēta ietve arī no Alauksta līdz Lielupes ielai 350 metru garumā. Savukārt Bulduros un Dzintaros, kāpās gar jūru, jau pagājušajā gadā atjaunots gājēju celiņš 1,5 kilometru garumā, ko pastaigām iecienījuši kā jūrmalnieki, tā pilsētas viesi.

Kopumā šogad Jūrmalā paredzēts sakārtot ceļu, ietvju un iekšpagalmu infrastruktūru 17 vietās pilsētā, kopumā ieguldot 5,7 miljonus eiro.

Ceļu remontdarbi pilsētā tiek veikti, balstoties uz 2018.gada pilsētas ielu un ceļu audita datiem. Tika mērīta satiksmes intensitāte un izvērtēts tehniskais stāvoklis 672 ielām un ceļiem. Pirmās tiek remontētas ielas, kurām ir augstākā nolietojuma pakāpe un intensīvākā izmantošana. Tāpat tiek ņemti vērā iedzīvotāju ierosinājumi un plānotie ūdensvadu un siltumtīklu remontdarbu grafiki.

Papildu informācija: