Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Neviens cits "Pasaciņas" darbinieks nav saslimis ar Covid-19

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Nevienam no Jelgavas bērnudārza "Pasaciņa" 39 darbiniekiem nav pozitīvs "Covid-19" tests, pastāstīja bērnudārza vadītājas vietniece Ilze Lauberga-Čuda.

Kā vēstīts, konstatējot saslimšanu ar Covid-19 skolotāja palīgam, Jelgavas bērnudārzā "Pasaciņa" uz laiku slēgta viena grupa un visiem darbiniekiem veiktas Covid-19 analīzes.

Lauberga-Čuda norādīja, ka vakar visi darbinieki nodeva analīzes un šorīt no Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) ir saņemta informācija, ka neviens no viņiem nav slims ar Covid-19.

Lauberga-Čuda sacīja, ka bērnu vecāki ir izturējušies ar sapratni pret izveidojušos situāciju pirmsskolas izglītības iestādē, un daži ir pieņēmuši lēmumu bērnus patlaban uz bērnudārzu nevest. Vakar un šodien izglītības iestādē bērnu skaits ir mazāks, nekā tas bija ārkārtējās situācijas beigu posmā, kad no 272 bērniem teju 100 bērni regulāri apmeklēja bērnudārzu.

Protams, bērnudārzu neapmeklē tās grupiņas bērni, kuras skolotāja palīgam tika atklāts Covid-19, piebilda vadītājas vietniece.

LETA jau ziņoja, ka, ņemot vērā to, ka katra grupa bērnudārzā darbojas maksimāli izolēti un pēdējos mēnešos nav notikuši arī kopīgi pasākumi iestādē, epidemiologi rekomendējuši drošības nolūkos slēgt tikai vienu konkrēto bērnudārza grupu. Tajā tiek veikta pilnīga dezinfekcija.

Konkrētās grupas audzēkņi pašlaik atrodas ģimenes ārsta uzraudzībā un viņiem ir jāievēro 14 dienu pašizolācija. Tās laikā vienam no bērna vecākiem ir iespēja saņemt slimības lapu. Pašizolācijā atrodas arī četri šīs grupas pedagogi, savukārt visiem 40 iestādes darbiniekiem tiks veikts Covid-19 tests, sacīja pašvaldībā.

Pašizolācijā pašlaik atrodas arī bērnudārza skolotāja palīga ģimene.

Jelgavas pašvaldība ciešā sadarbībā ar SPKC epidemiologiem uzrauga situāciju un veic visus nepieciešamos drošības pasākumus, uzsvēra pašvaldībā.

Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī, veicot 1911 Covid-19 testus, inficēšanās atklāta četriem cilvēkiem, kamēr vēl 28 pacienti izveseļojušies, liecina SPKC apkopotā informācija.

Līdz šim Latvijā veikti 133 557 Covid-19 izmeklējumi, saslimušas 1108 personas, no kurām 30 mirušas, bet 903 izveseļojušās. Tādējādi patlaban ar Covid-19 turpina slimot 175 cilvēki.

Nacionālā veselības dienesta dati liecina, ka pēdējās diennakts laikā stacionēts viens pacients ar Covid-19, kamēr kopumā stacionāros ārstējas seši pacienti - to vidū pieci ir ar vidēji smagu, bet viens ar smagu slimības gaitu. Līdz šim no stacionāra izrakstīti 172 pacienti, taču šis skaitlis ietver gan atlabušos, gan mirušos.