Bez televīzijas joprojām 30 000 mājsaimniecību

Latvijā joprojām 30 000 mājsaimniecību, kurās ir televizors, neredz nevienu no nacionālajiem Latvijas kanāliem, liecina tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras "TNS Latvia" veiktais pētījums.

Pētījuma rezultāti rāda, ka apmēram puse Latvijas mājsaimniecību, kurās ir vismaz viens televizors, ir aprīkotas ar dekoderu digitālā TV signāla uztveršanai. Tā ir gan digitālā virszemes televīzija, gan interaktīvā interneta protokola televīzija (IPTV), gan digitālā satelīttelevīzija, gan digitālā kabeļtelevīzija. Salīdzinājumā ar kaimiņvalstīm, Latvija ir priekšgalā digitālā TV signāla izmantošanā, jo Igaunijā digitālo televīziju skatās apmēram 40% mājsaimniecību, savukārt Lietuvā tikai 20%..

Tā ziņo portāls financenet.lv

"Joprojām 30 000 mājsaimniecību, kurās ir televizors, neredz nevienu no nacionālajiem Latvijas kanāliem. Lielākā daļa šo mājsaimniecību TV neizmanto vispār, bet otra puse uztver kādu no kaimiņvalstu analogajā virszemes apraidē raidītajiem kanāliem," norāda "TNS Latvia" mediju pētījumu lielo klientu direktors Mārtiņš Traubergs.

"TNS Latvia" jau divpadsmito gadu pēc kārtas nodrošina Latvijas TV reklāmas industriju ar objektīva Televīzijas auditorijas pētījuma datiem, izmantojot speciālu tehnisko aprīkojumu TV Metrus un FrameGrabber digitālā signāla mērīšanai. Šā pētījuma ietvaros regulāri tiek veikts Dibināšanas pētījums (Establishment Survey), aptaujājot 6000 mājsaimniecību gadā, lai noskaidrotu to TV tehnisko aprīkojumu.

Svarīgākais