Izvairoties no sadursmes ar meža zvēru, avarē vairāki auto; ir cietušie

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

14.jūnijā pulksten 20:00 Kocēnu novadā, Vaidavas pagastā uz autoceļa Inčukalns – Valmiera – Igaunijas robeža – Valka notika ceļu satiksmes negadījums, kurā cieta trīs cilvēki.

Kā liecina Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Vecākās speciālistes Zanes Vaskānes sniegtā informācija, tad sākotnējā informācija liecina, ka vīrietis, vadot automašīnu “Peugeot”, lai izvairītos no sadursmes ar meža zvēru, strauji bremzēja, kā rezultātā aizmugurē braucošā automašīna “Audi” iebrauca automašīnas aizmugurē.

Savukārt sitiena rezultātā automašīna “Peugeot” iebrauca pretējā braukšanas joslā, kur notika sadursme ar automašīnu “BMW”, kas nobrauca no ceļa braucamās daļas un iebrauca grāvī. Ceļu satiksmes negadījuma rezultātā cieta trīs personas. Policija skaidro negadījuma apstākļus.

Aizvadītajās dienās, laika posmā no 13. jūnija līdz 15.jūnijam, saņemta informācija par 187 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Reģistrēti 23 ceļu satiksmes negadījumi, kur sešos no gadījumiem 8 cietušas personas. Pie transportlīdzekļu stūres, alkoholisko dzērienu iespaidā, sēdušies 3 automašīnu vadītāji. Noformēti 159 administratīvā pārkāpuma protokoli ceļu satiksmes jomā, no kuriem 91 bija par atļautā ātruma pārsniegšanu.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais