Stukāns definējis kritērijus iespējamai prokuratūras iestāžu reorganizācijai

© Ojārs Lūsis/F64 Photo Agency

Ģenerālprokurora amata kandidāts, Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesas kolēģijas priekšsēdētājs Juris Stukāns definējis kritērijus, uz kuriem balstoties, iespējams, varētu sekot prokuratūras iestāžu reorganizācija, ja viņš nonāktu ģenerālprokurora amatā.

Stukāna sagatavotajā koncepcijā teikts, ka, lai veiktu fundamentālus uzlabojumus, vispirms ir jāveic prokuratūras strukturālās uzbūves detalizēts novērtējums, auditējot katras struktūrvienības efektivitātes rādītājus.

Raidījumā "Delfi TV ar Jāni Domburu" Stukāns arī atzina, ka vispirms ir nepieciešams izvērtējums un šis izvērtējums balstīsies uz vairākiem kritērijiem, piemēram, kāds ir iestāžu sākto lietu skaits, kāda situācija ir ar lietu uzraudzību, cik uzrādītas apsūdzības un cik lietas nodotas tiesai. Tāpat tiks vērtēts tas, kādi tiesā ir rezultāti un cik daudz laika nepieciešamas pirmstiesas izmeklēšanai un tiesas procesam.

"Tie būs rādītāji, vai prokuratūras struktūra atbilst šodienai vai arī būtu nepieciešamas kādas nobīdes - apvienošanas, sadalīšanas un tā tālāk," uzsvēra Stukāns un piebilda, ka patlaban viņam pietrūkst informācijas, lai apšaubītu kādas prokuratūras struktūrvienības nepieciešamību.

Jau ziņots, ka Tieslietu padome šonedēļ par atbilstošāko ģenerālprokurora kandidātu atzina Stukānu. Drīzumā par viņa kandidatūru būs jābalso Saeimai.

Pašreizējā ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera pilnvaru termiņš beidzas 11.jūlijā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.