Stukāns šokēts par Ģenerālprokuratūras telpu stāvokli

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Ģenerālprokurora amata kandidāts, Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesas kolēģijas priekšsēdētājs Juris Stukāns ir šokēts par Ģenerālprokuratūras telpu stāvokli, to viņš atzina raidījumā "Delfi TV ar Jāni Domburu".

Viņš norādīja, ka prokuratūrā nav atrisināti jautājumi par prokuratūras tehnisko nodrošinājumu un telpām.

"Es nesen pa visam nejauši biju Ģenerālprokuratūrā. Esmu šokā, jo nekur tādas nolaistas telpas neesmu redzējis nevienā valsts iestādē. Tas ir vispār dramatiski kā tur izskatās," uzsvēra Stukāns.

LETA arhīvs liecina, ka patreizējais ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers vairākkārt aktualizējis prokuratūras iestāžu telpu stāvokli. Īpaši nopietna situācija bija izveidojusies prokuratūras ēkā Rīgā, Dzirnavu ielā.

Valsts gan pēdējos gados ir veikusi arī ieguldījumus un prokuratūras iestādēm atradusi jaunas telpas. Piemēram, nākamgad bijušajā policijas ēkā Aspazijas bulvārī modernās telpās tiks izvietotas desmit Latvijas prokuratūras, tostarp, patlaban Ģenerālprokuratūras ēkā Kalpaka bulvārī izvietotā Rīgas tiesas apgabala prokuratūra.

Jau ziņots, ka Tieslietu padome 8.jūnijā ģenerālprokurora amatam nolēma virzīt Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesas kolēģijas priekšsēdētāju Stukānu. Par viņa kandidatūru tagad būs jābalso Saeimai.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.