Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

RSU izlaidumi notiks klātienē; radi un draugi ierasties nevarēs

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) tomēr organizēs vasaras izlaidumus klātienē, ņemot vērā, ka Ministru kabinets pieņēma lēmumu atcelt ārkārtējo situāciju Latvijā, kā arī apstiprināja vairākus pulcēšanās atvieglojumus, taču radi un draugi uz to nevarēs ierasties, liecina paziņojums RSU mājaslapā.

Universitātes vadība ir lēmusi "panākt pretī" studentiem un plāno organizēt vasaras izlaidumus universitātes aulas pagalmā un līdzās esošajā Iedvesmas parkā. RSU uzsver, ka augstskolas rīkotajos izlaidumos tiks saglabāti visi epidemioloģiskie drošības nosacījumi, sargājot studentus, darbiniekus un sabiedrību kopumā.

Plānots, ka izlaidumus veidos divas daļas - svinīgā ceremonija, kurā ietilps uzrunas, absolventu svinīgais solījums un tradicionālais cepuru salūts, kā ari diplomu izsniegšana.

Abas daļas tiks organizētas ārā, un izlaiduma norises laikā absolventi sēdēs, ievērojot drošu divu metru distanci. RSU norāda, ka norises vietai tiks nodrošināta atbilstīga nojume, un plānots, ka izlaidumi notiks talāros.

RSU atklāj, ka diplomu izsniegšana notiks līdzās aulas pagalmam. Saņemot diplomu, katram absolventam būs iespēja nofotografēties uz speciāli veidotas sienas ar RSU logo.

Izlaiduma laikā klātienē būs jāveic tikai viens paraksts - par diploma saņemšanu, savukārt parakstīšanos par Hipokrātisko zvērestu un parakstīšanos Ārstniecības personu reģistrā RSU organizēs attālināti - grupu vecākie savlaicīgi nosūtīs absolventiem attiecīgās veidlapas, kas būs jāparaksta un jānodod izlaiduma dienā pie diploma saņemšanas, pauda universitātē.

Savukārt ārvalstu studentiem izlaidums notiks RSU aulā. Universitātes Ārvalstu studentu nodaļa sniegs Latvijā esošajiem ārvalstu absolventiem visu nepieciešamo informāciju par izlaiduma norisi klātienē. Taču ārvalstu studentiem, kuri pašlaik atrodas ārpus Latvijas, diploms tiks nosūtīts uz mājas adresi.

Taču, lai ievērotu drošu izlaidumu norisi, svinīgais pasākums tiks organizēts tikai absolventiem bez draugu un radinieku līdzdalības, atklāj RSU. Šī iemesla dēļ izlaidumi tiks translēti tiešraidē RSU mājaslapā. Video būs pieejams RSU mājaslapā arī pēc izlaidumu norises.

Universitāte aicina radus un draugus ņemt vērā valstī noteiktos pulcēšanās ierobežojumus un sveikt jaunos absolventus ārpus RSU teritorijas.

Tāpat izlaiduma laikā absolventi uz skatuves netiks aicināti. Tiks nosaukts katra absolventa vārds, uzvārds un iegūtais grāds. Tiešraides laikā absolventus aicinās piecelties no savas vietas un sveikt klātesošos ar rokas mājienu, tādējādi absolvents tiks parādīts video tiešraidē.

RSU arī informē, ka talāru izsniegšanas brīdī absolventiem tiks mērīta ķermeņa temperatūra. Ja tiks konstatēta paaugstināta temperatūra jeb virs 37,5 grādiem, absolventam būs obligāti jādodas mājās un viņš nevarēs piedalīties izlaidumā.

Neapmeklējot izlaidumu, absolventa vārds tiks nosaukts no skatuves ar viņam piešķirto grādu, bet par diploma saņemšanu būs jāvienojas ar fakultātes dekanātu, pauda RSU.

Universitātes mājaslapā publicētā informācija liecina, ka 25.jūnijā plkst.16 notiks izlaidums Ārvalstu studentu nodaļai un jauktajām grupām, savukārt 29.jūnijā plkst.12 izlaidums paredzēts Rehabilitācijas fakultātei un plkst.16 RSU Liepājas filiāles Sabiedrības veselības un sociālās labklājības fakultātei.

30.jūnijā plkst.11 izlaidums paredzēts Eiropas studiju fakultātei un plkst.14 - Komunikācijas fakultātei. Turpretī 1.jūlijā plkst.14 izlaidums ieplānots Juridiskajai fakultātei, 2.jūlijā plkst.12 - Zobārstniecības fakultātei un Farmācijas fakultātei, taču 3.jūlijā plkst.14 - Medicīnas fakultātei.

LETA jau ziņoja, ka iepriekš RSU norādīja, ka vasaras izlaidumi šogad notiks attālināti, un svinīgo pasākumu varbūt organizētu rudenī.