Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

VISC nav ziņu par pārkāpumiem latviešu valodas centralizētā eksāmena norisē

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Valsts Izglītības satura centram (VISC) nav ziņu, ka šodien latviešu valodas centralizētā eksāmena norisē būtu konstatēti kādi būtiski pārkāpumi, pavēstīja centra pārstāve Liene Bērziņa.

Viņa informēja, ka eksāmens beidzies pirms vairāk nekā stundas un VISC nav saņēmuši ziņas, ka kaut kas būtu būtiski ietekmējis eksāmena norisi.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka šodien Rīgā un Pierīgā bija novērojami elektrības padeves traucējumi, taču kā iepriekš apgalvoja Bērziņa - tas nav būtiski ietekmējis latviešu valodas centralizētā eksāmena norisi.

"Skolēniem bija zināms satraukums, taču ticam, ka skolotāji darīja visu, lai skolēni veiksmīgi varētu turpināt rakstīt eksāmenu," norādīja Bērziņa.

VISC informēja, ka latviešu valodas eksāmenam šogad reģistrējušies 15 322 skolēni, un minētajam eksāmenam ir viens variants. Skolēniem jāveic divi uzdevumi eksāmena 1.daļā, septiņi uzdevumi eksāmena 2.daļā un viens uzdevums eksāmena 3.daļā.

Kā ziņots, elektrības padeve Rīgā bija traucēta saistībā ar kabeļa atslēgšanos starp TEC-1 un Imantas apakšstaciju, aģentūru LETA informēja AS "Augstsprieguma tīkls" pārstāve Aija Ikstena.