Vai elektroapgādes traucējumi ietekmējuši telekomunikācijas pakalpojumu un armijas darbu?

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

2.lapa

Līdz ar elektrības padeves traucējumiem Rīgā telekomunikācijas pakalpojumi netika būtiski ietekmēti, pastāstīja telekomunikācijas uzņēmumu pārstāvji.

"Bite Latvija" pārstāve Una Ahuna-Ozola apliecināja, ka elektrības pazušana "Bite Latvija" tīkla darbību neietekmēja. Pēc viņas sacītā "Bite Latvija" bāzes stacijas ir nodrošinātas ar ģeneratoriem, līdz ar to tīkla darbība palika nemainīga.

Viņa skaidroja, ka "Bite Latvija" ir gatava tam, ka elektrības apgāde bieži vien ir atkarīga no laika apstākļiem, līdz ar to elektrolīnijām var būt traucējumi. Tāpēc "Bite Latvija" bāzes stacijas ir gatavas šādām situācijām un spēj darboties autonomi. "Tā bija šajā situācijā. Lai arī tika ietekmētas vairākas bāzes stacijas, tās turpināja darboties, jo tām ir savi iekšējie ģeneratori," sacīja Ahuna-Ozola.

"Baltcom" izpilddirektors Dmitrijs Ņikitins norādīja, ka "Baltcom" maģistrālais interneta tīkls ir uzbūvēts ar lielu elektrības rezerves kapacitāti un ir spējīgs strādāt bez tās vairākas stundas. "Šorīt mūsu tīkls izturēja šo pārbaudi un pierādīja savu efektivitāti," viņš piebilda.

Ņikitins atzīmēja, ka "Baltcom" interneta infrastruktūra galvenokārt ir optiskais tīkls, kam ir ievērojami mazākas prasības par izmantotās aparatūras daudzumu un attiecīgi arī elektrības patēriņu. Savukārt, runājot par abonentu aparatūru, tā atslēdzās tūkstošos, un pagaidām vēl ir daļa, kas nav atgriezusies tīklā. "No tā varam secināt, ka darbi pie elektrības tīkla sakārtošanas vēl turpinās," viņš sacīja.

"Tet" sabiedrisko attiecību un korporatīvās daļas direktore Lāsma Trofimova sacīja, ka AS "Augstsprieguma tīkls" kabeļa bojājuma ietekmē Rīgā radušās elektroapgādes problēmas neietekmēja "Tet" pamata infrastruktūru, jo tā ir nodrošināta ar rezerves ģeneratoriem, taču uz attiecīgo brīdi ietekmēja gala lietotāju pakalpojumus, kuri darbojas ar elektroenerģiju.

Jau ziņots, ka elektrība otrdienas rītā nebija lielai daļai Rīgas Daugavas labajā krastā, tostarp centrā, Vecmīlgrāvī, Grīziņkalnā, Brasā, Teikā, Mangaļos un citur. Daudzviet nestrādāja luksofori.

Iedzīvotājiem elektrība pazuda arī Ādažos, Garkalnē un citos Pierīgas novados Daugavas labajā krastā.

Vairākos minētajos rajonos atrodas armijas objekti.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.