Elektroapgādes traucējumu dēļ paralizēts VID darbs

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Šorīt Rīgā piedzīvoto elektroapgādes traucējumu dēļ paralizēts Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbs, apliecināja VID pārstāvji.

Elektroenerģijas pārrāvuma dēļ tehniskas problēmas radušās VID mājaslapai un elektroniskās deklarēšanās sistēmai, tāpat nedarbojas VID informatīvais tālrunis.

Iestādē atturējās prognozēt, kad tehniskās problēmas tiks novērstas un VID atsāks pilnvērtīgi strādāt.

Jau ziņots, ka otrdienas rītā elektrības padeve Rīgā tika traucēta saistībā ar kabeļa atslēgšanos starp TEC-1 un Imantas apakšstaciju.

Latvijā

99 procenti pasaules datu tiek pārraidīti, izmantojot globālo zemūdens kabeļu tīklu. Katru dienu, izmantojot kabeļu tīklus, tiek veikti finanšu darījumi aptuveni 10 triljonu dolāru apmērā. Tie ir NATO dati. Kritiskā zemūdens infrastruktūra ietver arī elektriskos kabeļus, kā arī cauruļvadus, pa kuriem piegādā naftu un gāzi. Ņemot vērā kabeļu tīklu milzīgo nozīmīgumu, kā arī citas kritiskās infrastruktūras apdraudējumu, Krievija plāno sabotāžas un kiberuzbrukumus, kas var izraisīt katastrofālas sekas. Vai Latvija tam visam gatavojas? To skaidro Zemessardzes komandieris Kaspars Pudāns.

Svarīgākais